Nieuws Duurzaamheid

AFAS stimuleert personeel om huis te verduurzamen via klimaatfonds

Zonnepanelen op het dak of toch liever een hybride warmtepomp? Voor personeel van AFAS Software is deze keuze geen toekomstmuziek meer, want het softwarebedrijf biedt aan al haar 650 medewerkers een klimaatfonds aan in verband met de inflatie en hoge energieprijzen. Het betreft een lening van maximaal 25.000 euro per werknemer om hun koophuis te verduurzamen.

Van onze redactie 12 augustus 2022

Afas klimaatfonds verduurzaming huis medewerkers zonnepanelen hybride warmtepomp

Foto: ANP.

Het staat het personeel van AFAS Software volledig vrij om te kiezen wat zij willen verduurzamen aan hun huis. Het familiebedrijf uit Leusden hanteert hierbij een aanzienlijk lager percentage dan de huidige marktrente, namelijk 2,9 procent. De bedoeling is dat medewerkers de lening binnen tien jaar aflossen via een aflossingsplan. AFAS heeft hier wel een aantal regels voor opgesteld. Zo wordt onder andere de kredietwaardigheid van de medewerker getoetst.

Lees ook: Voornemen van kabinet is 'totale gamechanger' voor warmtepomp-startup Quatt

Stimuleren en tegemoet komen

,,De hoge energieprijzen en de torenhoge inflatie zijn voor ons een reden geweest om als directie in actie te komen. Wat ons betreft is de crisis van vandaag namelijk een kans voor morgen”, vertelt Britt Breure, directeur HR & Corporate Social Responsibility. ,,Aandacht voor duurzaamheid stopt niet buiten de muren van ons hoofdkantoor. Het fonds is een mogelijkheid voor onze medewerkers om in deze turbulente tijden tot lagere maandlasten te komen.”

Lees ook: Hoge energieprijzen zorgen voor lange wachtrijen bij isolatie- en zonnepaneelbedrijven

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws