Nieuws Duurzaamheid

MR MARVIS is het grootste Nederlandse kledingmerk met B Corp-certificering

MR MARVIS is nu officiëel een Certified B Corporation. Als B Corp maakt het in Amsterdam gevestigde shorts- en broekenmerk deel uit van een wereldwijde gemeenschap van ondernemingen die voldoen aan hoge normen op het gebied van sociale impact en duurzaamheid.

Van onze redactie 8 maart 2023

MR MARVIS The Swims Limiteds

Beeld: MR MARVIS

Sinds de lancering van de eerste shorts in 2016, maakt het kledingmerk MR MARVIS bewuste keuzes in elk aspect van de onderneming. Van het zijn van een goede werkgever tot de keuze voor productie in Portugal en van donaties aan goede doelen tot het gebruik van duurzamere materialen.

Als B Corp voegt MR MARVIS zich bij een groeiend netwerk van ondernemingen die een wereldwijde beweging vormen voor een inclusieve, rechtvaardige en duurzamere economie. Enkele voorbeelden van gelijkgestemde B Corps zijn Allbirds, Ace & Tate, Chloé, Patagonia en Veja.

''B Corp worden is geen eindpunt of einddoel: het is slechts een bevestiging dat we op de goede weg zijn''

David Sipkens, mede-oprichter en ceo MR MARVIS

Weerspiegeling van de positieve impact op maatschappij en milieu

Om B Corp te worden moeten er minimaal 80 punten behaald worden op de B Impact Assessment. MR MARVIS heeft de assessment afgerond met 101,7 punten. Ter vergelijking: de gemiddelde score voor B Corps in Nederland bedraagt 83,7 punten, terwijl niet-B Corps doorgaans rond de 50 punten scoren. De score van MR MARVIS is een weerspiegeling van de positieve impact op maatschappij en milieu die de onderneming al jaren beoogt te maken.

Mede-oprichter en ceo David Sipkens: ,,Na een teaminspanning van ruim twee jaar zijn we trots dat we onszelf nu het grootste Nederlandse kledingmerk met de B Corp-certificering kunnen noemen. B Corp worden is geen eindpunt of einddoel: het is slechts een bevestiging dat we op de goede weg zijn, maar we zullen ons vanzelfsprekend in blijven zetten om onze positieve impact op maatschappij en planeet te vergroten.” Tessa van Soest, Executive Director B Lab Benelux: ,,Het behalen van de B Corp-certificering is een belangrijke mijlpaal voor MR MARVIS. We heten hen van harte welkom in onze B Corp-gemeenschap en wensen hen het beste bij hun verdere reis naar duurzaamheid.”

Lees ook: Wat is een ‘B Corp’ precies?

Missie van MR MARVIS: positiviteit verspreiden over de wereld

Het behalen van de B Corp-certificering is een belangrijke stap in de missie van MR MARVIS om positiviteit te verspreiden over de wereld. Maar daar blijft het niet bij. De certificering biedt een waardevol kader dat helpt om verdere verbeteringen door te voeren in alle aspecten van de onderneming. MR MARVIS zal zich in blijven zetten om zijn impact te verbeteren; richting de hercertificering in 2026 én daarna.

Lees ook: Voormalig topmannen Tommy Hilfiger investeren in broekenmerk MR MARVIS

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws