Aangeboden door EasySwitch.nl

Branded Content Duurzaamheid

Je eigen onderneming zo efficiënt mogelijk maken doe je zo

Niet alleen als particulier, maar ook als onderneming maak jij gebruik van energie. Het energieverbruik binnen jouw onderneming is echter niet waaraan jij jouw verdiende kosten wil investeren. Geheel onverstandig om dit niet aan je voorbij te laten gaan, is het dus niet. Door het kiezen van een goede, maar toch relatief goedkope energieleverancier kan je jezelf èn de aarde de nodige last besparen. Maar hoe bespaar je op effectieve wijze zoveel mogelijk energie? En welke energieleverancier is hierbij het goedkoopst?

Van onze redactie 27 maart 2020

Energie licht switch

Foto: Unsplash

Zowel jouw portemonnee als de aarde lijden eronder: het verbruiken van energie. Met de snelheid waarin de aarde zich opwarmt, is het wenselijk om oog te hebben voor beide factoren. Door middel van onderstaande tips helpen wij jou een eindje op weg!

De klokthermostaat

Binnen een bedrijfspand wordt de temperatuur vaak geregeld door middel van een klokthermostaat. Deze kun je instellen op een winter- en zomertijd, en tevens op de gewenste buiten- en binnentemperatuur. Echter wordt deze niet regelmatig genoeg gecontroleerd, waardoor er onnodig warmte verloren gaat. Een goede tip hiervoor is om jouw verwarming een uur voor sluitingstijd uit te zetten, zodat deze tijd heeft om af te koelen en jij jezelf hiermee, alleen al op jaarbasis, een hoop bespaart.

Bezuinigen op TL-verlichting

Ook het bezuinigen op TL-verlichting is dezer dagen geen overbodige luxe. Een duurzame variant op de reguliere TL-verlichting is de TL-D Eco-lamp. In combinatie met een aanwezigheidsdetectie is er een minimale verspilling van verlichting omdat deze enkel branden wanneer er daadwerkelijk werknemers aanwezig zijn. Ook gaan deze automatisch uit wanneer iedereen het pand verlaten heeft.

De luchtverversing

Niet alleen de klokthermostaat en de TL-verlichtingen behoren tot de echte energieslurpers, ook de luchtverversing kan er wat van. De meeste luchtverversingsinstallaties kunnen zo worden ingesteld dat ze alleen aanstaan tijdens werkuren.

''Wil je echt flink op energie besparen? Zorg er dan voor dat de computers binnen jouw bedrijfspand op stand-by staan''

Computers op stand-by

Wil je echt flink op energie besparen? Zorg er dan voor dat de computers binnen jouw bedrijfspand op stand-by staan. Dit lijkt heel vanzelfsprekend, maar in de praktijk gaat het vaak niet op. Computers die op stand-by staan gebruiken nog steeds energie, waardoor het op stand-by zetten van de apparatuur van groot belang kan zijn. Ook zou je er voor kunnen kiezen om over te stappen op laptopgebruik, omdat desktops tot drie keer zoveel elektriciteit verbruiken.

Schaf een luchtgordijn aan

Staat de deur in jouw bedrijfspand een groot gedeelte van de tijd open? Overweeg een luchtgordijn aan te schaffen. Door middel van een luchtgordijn houd je warmte binnen, wat resulteert in minder warmteverlies. Hierdoor wordt jouw huidige verwarmingssysteem minder belast, waardoor ook jij en mother earth minder last dragen.

De energieleverancier

Naast de aanpassingen die jij zelf doet, is het van groot belang om oog te houden op de energieleverancier waar jij gebruik van maakt. Zonder dat je het doorhebt, groeien de verhoudingen binnen deze verschillen gestaag. Energie vergelijken tussen alle energieleveranciers is daarom erg belangrijk.