Nieuws Groei

Startup 4shipping maakt containerdoorvoer sneller, beter en goedkoper

Havenbedrijf Rotterdam steunt het nog jonge bedrijf 4shipping van ondernemer Jan Snoeij. Het vervoer van containers naar het (Duitse) achterland met binnenvaartschepen kan door 4shipping sneller, beter en goedkoper.

Eduard Voorn | Foto's: Pim Ras 3 oktober 2017

Jan snoeij

De vader van Jan Snoeij was binnenvaartschipper. De spreekwoordelijk appel valt niet ver van de boom. Maar dan neemt Jan (31) de digitale snelweg en niet het water om zijn doel te bereiken.

Lees ook: Dit Rotterdamse bedrijf bleef groeien tijdens de economische crisis

Robots

,,Tot aan mijn studie wilde ik ook schipper worden, maar dat veranderde na mijn opleidingen en de banen erna. Krap 4 jaar geleden besloot ik met mijn bedrijf op te richten. Waarom? We opereren al met robots, maar schippers moeten soms uren bellen met verladers om aan een vracht te komen. Dat kan echt niet meer.”

Havengerelateerde startups

Begin dit jaar deed Jan mee aan PortXL Selection Days. Hij was een van de twintig havengerelateerde startups die was uitgenodigd. Met boekingsplatform 4shipping slaat hij een digitale brug tussen binnenvaart en verladers.

Ambitie

De verrassing was nog groter toen tijdens de Selection Days hij bij de laatste tien zat en steun kreeg om zijn business verder klaar te stomen voor de markt. ,,Bij PortXL waren ze onder de indruk en wel zo dat een van de ondersteuners van dit project, Havenbedrijf Rotterdam, met ons verder zal gaan,” vertelt hij met trots over de laatste verrassende stap.

Financieringsronde

,,Mijn bedrijf groeit, en ik ben inmiddels bezig met de eerste financieringsronde op te tuigen. Mijn ambitie is om hét boekingsplatform voor de binnenvaart te worden."

Schippers moeten soms uren bellen met verladers om aan een vracht te komen. Dat kan echt niet meer

Ondernemer Jan Snoeij van 4shipping