Podcast

Met Ali B en De Ondernemer in de groeistand: zo gaan we dat doen

Een samenwerking tussen De Ondernemer en zakenman, rapper, presentator en comedian Ali B? Klinkt bijzonder. Dat is het ook. Met een hoofdrol voor het inspiratie- en leerplatform ikwilgroeien.nl. Samen ondernemend Nederland in de groeistand krijgen. Hoe dat in zijn werk gaat hoor je in onderstaande podcast.

Ali b ondernemen

Ali B was een van de studiogasten tijdens de live online uitzending van De Ondernemer op New Business Radio, de kick-off van het najaarsseizoen.

Van onze redactie 8 september 2020

De samenwerking tussen De Ondernemer en ikwilgroeien.nl, meer in de persoon tussen Gerard van den Broek (directeur De Ondernemer) en Ali B (oprichter van het groeiplatform), kwam op een bijzondere manier tot stand. De twee mannen werden door een wederzijdse vriend aan elkaar voorgesteld, dat leidde tot een bijzonder telefoongesprek: tien minuten praten met het gevoel van een tienjarige gezamenlijke geschiedenis.

Een week later volgde een fysiek gesprek in Almere, de woonplaats van Ali Bouali, zoals de rapper annex ondernemer voluit heet. Resultaat: er moest een mooie samenwerking komen. De Ondernemer als het podium waarop Ali B het mkb een extra inspirerende boost kan geven om verder te groeien. Juist nu in deze coronacrisis.

''Ik was altijd leerplichtig. Toen ik van school afkwam werd ik juist leergierig. Sindsdien is de boekhandel mijn buurthuis''

Ali B, ikwilgroeien.nl

Van leerplichtig naar leergierig

En van groeien weet de Marokkaans-Nederlandse zakenman en bekendheid alles, zeker sinds de start van zijn platform ikwilgroeien.nl, zo blijkt uit de podcast bij dit artikel. ,,Het is heel simpel. Ik word geïnspireerd door iets en ik onderneem direct actie. Die inspiratie kwam van het lezen, het leren over zelfontwikkeling. Binnen elke rol van mijn leven. Voor geen enkele rol heb ik een gebruiksaanwijzing gekregen. Ik heb geen boekje waarin staat hoe ik vader van drie kinderen moet zijn. Of echtgenoot. Dus wat doe ik wel? Ik ga lezen om kennis te vergaren. Dat doe ik sinds 2003, het jaar dat ik voor het eerst vrijwillig een boek las. Daarvoor was ik altijd leerplichtig. Toen ik van school afkwam werd ik juist leergierig. Sindsdien is de boekhandel mijn buurthuis.’’

Lees ook: Ali B en De Ondernemer starten samenwerking

Bijzondere ervaringen en inspiratie

Na zeventien jaar lang boeken verslinden en daarvan ook te leren, bedacht Bouali: ‘zijn er misschien nog meer zelfontwikkeling-nerds zoals ik?’. Na vele positieve reacties op een Instagram-oproep wist de rappende en grappende ondernemer het zeker: ,,We moeten een community vormen. Laten we Netflix bijzonder maken en het lezen van een boek standaard! Dat is de missie van ikwilgroeien.nl. Meer dan duizend mensen, van miljonairs tot 17-jarige Marokkaanse jochies die nog nooit een boek hebben gelezen, die elke dag hun bijzondere ervaringen delen om daarmee anderen te inspireren. Uiteindelijk wil ik de gap tussen de succesvolle ondernemer en die jonge gasten verkleinen.’’

Lees ook: Ali B wordt zelfhulpgoeroe en 'voedt drang naar ontwikkeling'

Zo werken Ali B en De Ondernemer samen…

Een interessant en een mooi initiatief. Maar wat wordt nu precies de rol van De Ondernemer in combinatie met Ali B en ikwilgroeien.nl? Daar moeten we je toch echt voor naar de podcast verwijzen waarin de rapper en Van den Broek de plannen uit de doeken doen. Een tipje van de sluier? Het ontsluiten van de filosofie en het netwerk van ikwilgroeien.nl, zodat ondernemers daarmee aan de slag kunnen. Online, maar zeker ook fysiek.

Samen Nederland in de groeistand krijgen. Hoe precies? Druk nu boven op het ‘play’-knopje van de podcast.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

De Ondernemer Podcasts De Zo Genaamde Podcast
De Zo Genaamde Podcast

Hoe een Amsterdammer van Brabantsche Worstenbroodjes een keilekker succes maakt

Voor deze negende aflevering van De Zo Genaamde Podcast gaan we naar het verre zuiden. Nou ja, Noord-Brabant om precies te zijn. De provincie bekend om zijn nachten, het carnaval, steden als Eindhoven en Tilburg en... Het worstenbroodje. Presentator Floris Hülsmann ontvangt in zijn studio Remco Beekman van Brabantsche Worstenbroodjes. Keilekker! Maar die naam, val je als ondernemer wel genoeg op? Luister naar het inspirerende ondernemersverhaal en je weet het binnen een kwartier.

Details
Kabinet Rutte III 2017
De Ondernemer

Oh Oh Den Haag: advies aan Rutte IV van ‘ministers’ Doets, Hersman en Schoor

Zou het of zou het toch niet? Een nieuw kabinet - waarschijnlijk Rutte IV - in december op het bordes, bijna een jaar nadat Rutte III demissionair werd en negen maanden sinds de verkiezingen halverwege maart. We gaan het zien de komende maand (of toch later). Maar wat als ondernemers de premier, ministers en staatssecretarissen mogen adviseren?

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Waarom grote bedrijven succesvoller kunnen zijn door zich te profileren als klein bedrijf

Wat is het voordeel van een heel groot of juist heel klein bedrijf? En hoe kun je daar slim mee spelen in je marketing? Je hoort in de dertiende aflevering van de podcastreeks Aandachtstrekkers dat er niks mis mee is je bedrijf kleiner of juist groter voor te doen dan het is. ,,Dat kun je best een beetje faken.”

Details
Gijs dalen meurs eyevestor seabass
De Ondernemer

Geen investeerders of crowdfunding, maar via sharefunding je bedrijf starten: hoe?

Misschien is er eigen kapitaal, haak je investeerders aan of start je crowdfunding om je bedrijf van de grond te krijgen. Maar er is ook sharefunding. Gijs Dalen Meurs van Eyevestor legt samen met sharefunders Barry van Ruiven (Seabass) en Cosmas Blaauw (SharePeople) uit hoe dat precies in z'n werk gaat.

Details
Zeeman winkel retail blauwgeel
De Ondernemer

Hoe Zeeman dankzij knalgele onderbroek de weg omhoog vond

Black Friday is niet zo lucratief voor retailers als gedacht. En bovendien, is die koopgekte nog wel houdbaar in een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt? Dat en meer onderwerpen - zoals Zeeman en z'n knalgele onderbroek - komen aan bod in de nieuwste aflevering van Geld Dichtbij. In de podcast bespreken AD-verslaggevers geldzaken en economische onderwerpen die je in je portemonnee voelt.

Details
De Ondernemer Podcasts
De Ondernemer

Geldzorgen? Tijdige ondersteuning voorkomt escalatie

Ervaar jij als ondernemer geldzorgen, bijvoorbeeld omdat je nu ook nog schulden, ontstaan tijdens corona, moet afbetalen? Wacht niet te lang, zoek hulp, voorkom erger en creëer nieuw perspectief. Dat is het devies van het landelijke gratis platform Geldfit. Ondernemer Ralph van Dam: ,,Als je door schulden in de stress zit, mis je inhoudelijke scherpte, inzicht en overzicht. Deskundige hulp van buiten brengt je verder.”

Details