Podcast

Met Ali B en De Ondernemer in de groeistand: zo gaan we dat doen

Een samenwerking tussen De Ondernemer en zakenman, rapper, presentator en comedian Ali B? Klinkt bijzonder. Dat is het ook. Met een hoofdrol voor het inspiratie- en leerplatform ikwilgroeien.nl. Samen ondernemend Nederland in de groeistand krijgen. Hoe dat in zijn werk gaat hoor je in onderstaande podcast.

Ali b ondernemen

Ali B was een van de studiogasten tijdens de live online uitzending van De Ondernemer op New Business Radio, de kick-off van het najaarsseizoen.

Van onze redactie 8 september 2020

De samenwerking tussen De Ondernemer en ikwilgroeien.nl, meer in de persoon tussen Gerard van den Broek (directeur De Ondernemer) en Ali B (oprichter van het groeiplatform), kwam op een bijzondere manier tot stand. De twee mannen werden door een wederzijdse vriend aan elkaar voorgesteld, dat leidde tot een bijzonder telefoongesprek: tien minuten praten met het gevoel van een tienjarige gezamenlijke geschiedenis.

Een week later volgde een fysiek gesprek in Almere, de woonplaats van Ali Bouali, zoals de rapper annex ondernemer voluit heet. Resultaat: er moest een mooie samenwerking komen. De Ondernemer als het podium waarop Ali B het mkb een extra inspirerende boost kan geven om verder te groeien. Juist nu in deze coronacrisis.

''Ik was altijd leerplichtig. Toen ik van school afkwam werd ik juist leergierig. Sindsdien is de boekhandel mijn buurthuis''

Ali B, ikwilgroeien.nl

Van leerplichtig naar leergierig

En van groeien weet de Marokkaans-Nederlandse zakenman en bekendheid alles, zeker sinds de start van zijn platform ikwilgroeien.nl, zo blijkt uit de podcast bij dit artikel. ,,Het is heel simpel. Ik word geïnspireerd door iets en ik onderneem direct actie. Die inspiratie kwam van het lezen, het leren over zelfontwikkeling. Binnen elke rol van mijn leven. Voor geen enkele rol heb ik een gebruiksaanwijzing gekregen. Ik heb geen boekje waarin staat hoe ik vader van drie kinderen moet zijn. Of echtgenoot. Dus wat doe ik wel? Ik ga lezen om kennis te vergaren. Dat doe ik sinds 2003, het jaar dat ik voor het eerst vrijwillig een boek las. Daarvoor was ik altijd leerplichtig. Toen ik van school afkwam werd ik juist leergierig. Sindsdien is de boekhandel mijn buurthuis.’’

Bijzondere ervaringen en inspiratie

Na zeventien jaar lang boeken verslinden en daarvan ook te leren, bedacht Bouali: ‘zijn er misschien nog meer zelfontwikkeling-nerds zoals ik?’. Na vele positieve reacties op een Instagram-oproep wist de rappende en grappende ondernemer het zeker: ,,We moeten een community vormen. Laten we Netflix bijzonder maken en het lezen van een boek standaard! Dat is de missie van ikwilgroeien.nl. Meer dan duizend mensen, van miljonairs tot 17-jarige Marokkaanse jochies die nog nooit een boek hebben gelezen, die elke dag hun bijzondere ervaringen delen om daarmee anderen te inspireren. Uiteindelijk wil ik de gap tussen de succesvolle ondernemer en die jonge gasten verkleinen.’’

Zo werken Ali B en De Ondernemer samen…

Een interessant en een mooi initiatief. Maar wat wordt nu precies de rol van De Ondernemer in combinatie met Ali B en ikwilgroeien.nl? Daar moeten we je toch echt voor naar de podcast verwijzen waarin de rapper en Van den Broek de plannen uit de doeken doen. Een tipje van de sluier? Het ontsluiten van de filosofie en het netwerk van ikwilgroeien.nl, zodat ondernemers daarmee aan de slag kunnen. Online, maar zeker ook fysiek.

Samen Nederland in de groeistand krijgen. Hoe precies? Druk nu boven op het ‘play’-knopje van de podcast.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

Derrick neleman liemes podcast 1
De Ondernemer

Derrick Neleman verrast met weer nieuwe stappen: 'Ik wil Coolblue van de wijnen worden'

Neleman Wijnen doet de wijnbranche op z'n grondvesten schudden: het bedrijf heeft in ons land in korte tijd een plek in top 5 verworven en eigenaar Derrick Neleman blijft stevig inzetten op groei. In de podcast vertelt hij over drie weer nieuwe, verrassende stappen binnen zijn bedrijf: een strategische samenwerking met Wijntransport, de opening van een eigen warehouse en vertrek bij PostNL én de lancering van biowijn.nl.

Details
Bakkiemedia thijs van dijk daniel kok
De Ondernemer

Wat vinden de Bakkie Media-experts van Week van de Ondernemer?

Het belooft een goede traditie te worden: een Bakkie Media Live tijdens de Week van de Ondernemer. Vorig jaar vanuit de Brabanthallen in Den Bosch, dit jaar vanuit het nog te openen Liemès Food District in Utrecht. Dé hamvraag: wat vonden de heren experts Thijs van Dijk en Daniel Kok van deze Week van de Ondernemer?

Details
Jordy en Lena Cobelens NBR 2020
De Ondernemer

Welk geheim heeft ondernemersechtpaar Jordy en Lena Cobelens?

Ondernemersechtpaar Jordy en Lena Cobelens timmert flink aan de weg. Hij is dankzij zijn succesvolle horlogemerk TW Steel genomineerd voor de titel Meest Inspirerende Ondernemer van 2020, terwijl zij wereldwijd furore maakt met haar startup Le Olive die gepersonaliseerde kimono's produceert. Wat is hun geheim?

Details
Kerstmis gezellig
De Ondernemer

Hoogleraar Cor Molenaar: 'Retailers overleven alleen als zij hun klant écht beter leren kennen'

Retail-professor Cor Molenaar is altijd duidelijk. Tijdens onze live radio-uitzending op de vierde dag van de Week van de Ondernemer richtte hij zijn scherpe pijlen op de retailer met een strakke boodschap: stop meer energie in het beter leren kennen van de klant.

Details
Maarten Franken NBR 2020
De Ondernemer

Waarom Maarten Franken (Goodhabitz) zo succesvol is met online trainingen

Leren is leven en leven is leren. Dat is het fundament onder de Brabantse onderneming Goodhabitz, die internationaal online trainingen aanbiedt. Oprichter Maarten Franken - tevens genomineerd voor Meest Inspirerende Ondernemer van 2020 - was bij ons te gast tijdens de radio-uitzending in de Week van de Ondernemer. ,,Het is onze bedoeling dat mensen iets leren zonder in de gaten te hebben dat ze iets leren."

Details