Podcast

Met Ali B en De Ondernemer in de groeistand: zo gaan we dat doen

Een samenwerking tussen De Ondernemer en zakenman, rapper, presentator en comedian Ali B? Klinkt bijzonder. Dat is het ook. Met een hoofdrol voor het inspiratie- en leerplatform ikwilgroeien.nl. Samen ondernemend Nederland in de groeistand krijgen. Hoe dat in zijn werk gaat hoor je in onderstaande podcast.

Ali B was een van de studiogasten tijdens de live online uitzending van De Ondernemer op New Business Radio, de kick-off van het najaarsseizoen.

Van onze redactie 8 september 2020

De samenwerking tussen De Ondernemer en ikwilgroeien.nl, meer in de persoon tussen Gerard van den Broek (directeur De Ondernemer) en Ali B (oprichter van het groeiplatform), kwam op een bijzondere manier tot stand. De twee mannen werden door een wederzijdse vriend aan elkaar voorgesteld, dat leidde tot een bijzonder telefoongesprek: tien minuten praten met het gevoel van een tienjarige gezamenlijke geschiedenis.

Een week later volgde een fysiek gesprek in Almere, de woonplaats van Ali Bouali, zoals de rapper annex ondernemer voluit heet. Resultaat: er moest een mooie samenwerking komen. De Ondernemer als het podium waarop Ali B het mkb een extra inspirerende boost kan geven om verder te groeien. Juist nu in deze coronacrisis.

''Ik was altijd leerplichtig. Toen ik van school afkwam werd ik juist leergierig. Sindsdien is de boekhandel mijn buurthuis''

Ali B, ikwilgroeien.nl

Van leerplichtig naar leergierig

En van groeien weet de Marokkaans-Nederlandse zakenman en bekendheid alles, zeker sinds de start van zijn platform ikwilgroeien.nl, zo blijkt uit de podcast bij dit artikel. ,,Het is heel simpel. Ik word geïnspireerd door iets en ik onderneem direct actie. Die inspiratie kwam van het lezen, het leren over zelfontwikkeling. Binnen elke rol van mijn leven. Voor geen enkele rol heb ik een gebruiksaanwijzing gekregen. Ik heb geen boekje waarin staat hoe ik vader van drie kinderen moet zijn. Of echtgenoot. Dus wat doe ik wel? Ik ga lezen om kennis te vergaren. Dat doe ik sinds 2003, het jaar dat ik voor het eerst vrijwillig een boek las. Daarvoor was ik altijd leerplichtig. Toen ik van school afkwam werd ik juist leergierig. Sindsdien is de boekhandel mijn buurthuis.’’

Lees ook: Ali B en De Ondernemer starten samenwerking

Bijzondere ervaringen en inspiratie

Na zeventien jaar lang boeken verslinden en daarvan ook te leren, bedacht Bouali: ‘zijn er misschien nog meer zelfontwikkeling-nerds zoals ik?’. Na vele positieve reacties op een Instagram-oproep wist de rappende en grappende ondernemer het zeker: ,,We moeten een community vormen. Laten we Netflix bijzonder maken en het lezen van een boek standaard! Dat is de missie van ikwilgroeien.nl. Meer dan duizend mensen, van miljonairs tot 17-jarige Marokkaanse jochies die nog nooit een boek hebben gelezen, die elke dag hun bijzondere ervaringen delen om daarmee anderen te inspireren. Uiteindelijk wil ik de gap tussen de succesvolle ondernemer en die jonge gasten verkleinen.’’

Lees ook: Ali B wordt zelfhulpgoeroe en 'voedt drang naar ontwikkeling'

Zo werken Ali B en De Ondernemer samen…

Een interessant en een mooi initiatief. Maar wat wordt nu precies de rol van De Ondernemer in combinatie met Ali B en ikwilgroeien.nl? Daar moeten we je toch echt voor naar de podcast verwijzen waarin de rapper en Van den Broek de plannen uit de doeken doen. Een tipje van de sluier? Het ontsluiten van de filosofie en het netwerk van ikwilgroeien.nl, zodat ondernemers daarmee aan de slag kunnen. Online, maar zeker ook fysiek.

Samen Nederland in de groeistand krijgen. Hoe precies? Druk nu boven op het ‘play’-knopje van de podcast.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

Thijs Talks

Lessen van Ivar Camps (Alliance Automotive): ‘Leg elke zakelijke afspraak vast, steeds weer

Nog twee open plekken in het marketingelftal van Thijs van Dijk. Na deze aflevering nog maar één. In de tiende episode van de podcastserie Thijs Talks is Ivar Camps van Alliance Automotive Group Benelux, een bedrijf gespecialiseerd in de distributie en de verkoop van auto-onderdelen en –accessoires, te gast. Op welke plek gaan we de retailmarketingmanager terugzien? Je hoort het in deze podcast! Net als het beste advies waar je mee aan de slag kan.

Details
Broodje Verhaal

Hoe vanzelfsprekend storytelling voor een startup als Moonback is

Deze ondernemer heeft een verhaal - en wat voor een. Storytelling-expert Cor Hospes ontvangt dan ook maar al te graag de Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar, Niels Meijssen, in zijn keuken voor Broodje Verhaal. Niels is initiator van Moonback, het eerdere Beterboeken.nl, als nieuwe sympathieke alternatief voor Booking.com.

Details
De Ondernemer Onderweg

Zo helpt Trunkrs webshops aan perfecte klantbeleving

Trunkrs groeit hard. De same day delivery-speler zet in op snel en groen bezorgen, mét een focus op de ontvangstervaring. Het levert de bezorgdienst een groei van 700 procent op. Ceo Jan Wijn is bij Roland Tameling in de studio voor een nieuwe aflevering van De Ondernemer Onderweg. Luister naar deze podcast over het idee, het succes en de ambities van deze bezorgdienst.

Details
Broodje Verhaal

Waarom storytelling ook bij Ellyne Biermans' Reflower werkt

Storytelling-expert Cor Hospes in gesprek met Ellyne Bierman die de 'duurzame bloemenbieb' Reflower startte. Het is een platform om blijvende bloemen te delen, ook wel een abonnement op kunstbloemen. Maar: waarom? Houden ook kunstbloemen van mensen - en andersom? Jazeker. En dus: wat is het verhaal van Ellyne? Luister mee.

Details
Thijs Talks

Peter Zijlstra (Mercedes-Benz): 'Empower je mensen'

Het marketingelftal van Thijs van Dijk wordt steeds completer dankzij alweer de negende aflevering van de podcastserie Thijs Talks. Dit keer te gast: Peter Zijlstra, Head of Marketing bij Mercedes-Benz Nederland. Waar plaatst uw host hem in zijn ultieme elftal? ,,Het merk, de maatschappij en de media verandert. Genoeg uitdaging.''

Details