Nieuws Groei

Ali B: 'Wie nomineer jij voor de BID Positivity Awards?'

Het zijn challenging times, een tijd die uitdagingen met zich meebrengt voor iedereen. Gelukkig staan er ook mensen en bedrijven op die met mooie initiatieven zorgen voor positiviteit. Om deze positieve mensen en bedrijven te belonen, kunnen zij nu genomineerd worden voor de prestigieuze BID Positivity Awards.

Van onze redactie 3 december 2020

Ali B 2020 handen web

'Juist nu hebben we positiviteit heel hard nodig in onze samenleving en daarom moeten we deze mensen en bedrijven de waardering geven die zij verdienen', stelt Ali B, voorzitter van de vakjury.

De BID Positivity Awards bestaan uit vier categorieën:

  1. Meest Positieve Bekende Nederlander
  2. Meest Positieve Onbekende Nederlander
  3. Meest Positieve Bedrijf of Non-Profit Organisatie
  4. Meest Positieve Overheidsorganisatie

Dit jaar meer awards

,,Juist nu hebben we die positiviteit heel hard nodig in onze samenleving en daarom moeten we deze mensen en bedrijven de waardering geven die zij verdienen”, stelt Ali B, voorzitter van de vakjury. ,,De awards worden sinds 2018 jaarlijks uitgereikt. In eerdere jaren was er één landelijke winnaar maar omdat dit een wel heel bijzonder jaar is, met zoveel mooie lokale en regionale initiatieven, hebben besloten om per provincie een award uit te reiken in de categorie 'Meest Positieve Nederlander' en 'Meest Positieve Bedrijf of Non-Profit Organisatie'.

Lees ook: Addy van den Krommenacker en Atilla Aytekin winnaars Phoenix Awards

Het publiek heeft een belangrijke stem

Wie er beloond gaan worden met een mooie award bepaalt vooral het publiek. Iedereen mag een persoon of bedrijf nomineren via deze site. Iedereen mag elk persoon of bedrijf nomineren via de site. Ralph van Hessen, initiatiefnemer van de awards: ,,Het gaat echt om positiviteit dus het kan ook jouw eigen buurvrouw zijn die af en toe voor iemand kookt. Of de lokale supermarkt die een ouderenuurtje heeft ingesteld. Of iemand die in de zorg werkt die je gewoon heel erg waardeert.”

Blijk van waardering

Alleen al door iemand te nomineren spreek je jouw waardering uit voor die persoon of dat bedrijf. Het is erg leuk en eervol om genomineerd te zijn voor één van de titels. Op alle genomineerden kan van 18 december tot en met 5 januari 2021 gestemd worden in de categorieën 'Meest Positieve Nederlander' en 'Meest Positieve Bedrijf of Non-Profit Organisatie'.

Op basis van het aantal stemmen van het publiek worden de provinciewinnaars bepaald. Zij gaan door naar de finale. Uit de finalisten kiest de vakjury vervolgens de landelijke winnaar, die op 19 januari 2021 bekend gemaakt tijdens de Big Improvement Day. In de overige categorieën kiest de vakjury de winnaar uit de top 5 met de meeste stemmen.

Maar: nu dus eerst nomineren via www.bidawards.nl.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.