Blog Groei

Ali Bouali: 'Zo wakker je het vuur aan bij je mensen'

In zijn vierde blog heeft Ali Bouali een boodschap voor elke ondernemer die ervan droomt dat de energie van de medewerkers 30 procent hoger ligt dan de eigen energie. Zo krijg je dat voor elkaar.

Ali Bouali | Raad van Advies De Ondernemer 26 november 2020

Ali B 2020 hand gespreid omhoog web

Ik ben in het afgelopen jaar tot een conclusie gekomen: ik kan het niet alleen. Ik mag wel zeggen dat ik mezelf in mijn kracht heb gezet. Soms heb ik het idee dat er nog wel meer in zit, maar het is me al redelijk gelukt. En nu besef ik dat ik nog veel meer wil bereiken. Omdat ik niet meer als een artiest denk, maar als een maatschappelijk ondernemer: iemand met een commerciële én een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Bosbrand aanwakkeren bij iedereen

En dat kan ik niet alleen. Ik moet samenwerken als ik iets wil achterlaten. Het vuur brandt bij mij, maar dat is niet zo relevant. Ik moet die bosbrand aanwakkeren bij de mensen om me heen. En die instelling wil ik elke ondernemer meegeven.

''Mijn vraag gaf de groep zoveel veiligheid dat ik de hele dag ideeën van ze kreeg''

Als artiest ben ik zo bedreven in mijn vak dat ik alles zelf wil doen. Maar als ik ook een leuke vader wil zijn, een gezinsman, echtgenoot én ondernemer, wordt het tijd om een paar dingen uit te besteden en te delegeren. En daarbij is de belangrijkste vraag: hoe zorg je ervoor dat het werk wordt gedaan door mensen die er ook nog plezier aan beleven én ervoor worden beloond.

Lees ook: Ali Bouali: 'Zo zie je kansen die er altijd zijn geweest'

Laat ik je meenemen in het proces dat ontstond bij een bedrijf dat me had uitgenodigd om bij de mensen het vuur aan te wakkeren. Ik vroeg aan de groep: welke kleine stappen kunnen jullie bedenken om de situatie in het bedrijf een beetje te verbeteren? Het klinkt als een simpele vraag. Maar pas op, als je niet de juiste woorden gebruikt kun je de creativiteit al snel smoren. Zeg dus ‘bedenken’ en niet ‘zetten’. Maak het klein om het niet meteen te zwaar te maken.

Medewerkers voelen ownership van ideeën

Mijn vraag gaf de groep zoveel veiligheid dat ik de hele dag ideeën van ze kreeg. Die emotionele veiligheid voor medewerkers is super belangrijk. Stel je voor dat je als ondernemer je bedrijf binnenloopt en iedereen zit in die modus. Dat is toch een paradijs voor een werkgever? Ontwikkel daarvoor de juiste communicatievaardigheden. Medewerkers krijgen niet alleen meer energie, ze voelen ook ownership van de ideeën. Ze willen hun doelen halen omdat het hun legacy is.

''Hulp vragen en emotionele veiligheid geven is de hoogste vorm van leiderschap''

Ja, het lijkt alsof je hulp vraagt aan je mensen. Maar hulp vragen en emotionele veiligheid geven is de hoogste vorm van leiderschap. Als ik nu aan mijn team voorstel om samen een 10 te halen en ik vraag wat zij denken dat ze kunnen bereiken, dan zullen ze eerder 15 of 20 zeggen. Als je hen een eigen plafond laat aangeven, zullen ze het nog hoger maken dan jij zou doen. Ze vinden het op deze manier veel leuker om zichzelf uit te dagen.

Persoonlijkheidstest voor iedereen

Mijn doel is dat ik het vuur aanwakker als een positieve pyromaan. Ik wil voor mijn eigen team minimaal 200 manieren in mijn systeem hebben om mensen te motiveren en veiligheid te bieden. Zo kan ik ze zonder nadenken gebruiken. En we gaan bij iedereen een persoonlijkheidstest doen. Daar is iedereen mega enthousiast over. Je krijgt een blueprint van jezelf en hebt veel realistischer verwachtingen van elkaar. Iedereen weet straks van zichzelf waar hij goed in is en waar hij niet goed in is. En zo weet je ook wie jou kan helpen. Dan krijg je echt vuur.

Lees ook: Ali Bouali: ‘Voordat je een miljoen hebt, moet je al denken als een miljonair’

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.