Nieuws Groei

Ben Tiggelaar op MKB Ondernemerscongres: 'Creativiteit en innovatie is binnen een bedrijf áltijd te stimuleren'

Eén van Nederlands meest gevraagde experts over leiderschap en verandering, Ben Tiggelaar, is 31 oktober een van de topsprekers op het MKB Ondernemerscongres. Zijn verhaal: hoe creativiteit en innovatie binnen je bedrijf verder te stimuleren.

Van onze redactie 4 oktober 2019

Vodafone Tiggelaar Ben personeel prestatie

Ben Tiggelaar is een van de topsprekers op het MKB Ondernemerscongres.

Het MKB Ondernemers Congres van RTLZ en De Ondernemer is hét jaarlijkse oplaadpunt voor ondernemers die op zoek zijn naar weer nieuwe inzichten en inspiratie voor (meer) zakelijk én persoonlijk succes. Donderdag 31 oktober, in de Brabanthallen in Den Bosch, staat-ie op de kalender.

Het programma is ijzersterk, vol praktische inzichten en adviezen op het gebied van leiderschap, ondernemerschap en effectiviteit. Er zijn tal van theater- en powersessies (de allerbeste praktijkverhalen, ervaringen en adviezen) en wees welkom op de Expovloer waar je alle kennis en nieuwe contacten kunt vinden die je nodig hebt. Namen? Bierbrouwer Peer Swinkels bijvoorbeeld, Henk Jan Beltman van Tony's Chocolonely en Björn Kuipers, topscheidsrechter, maar ook supermarktondernemer.

Eén van de sprekers op de mainstage is Ben Tiggelaar, onafhankelijk auteur, internationaal spreker en gedragswetenschapper. Vanaf 2000 veroverde Ben met acht verschillende boeken de nummer één-positie in de Nederlandse management top tien. Bekende titels zijn onder meer Dromen Durven Doen, Dit wordt jouw jaar!, MBA in één dag en zijn nieuwste, De Ladder. Bens boeken zijn over de hele wereld vertaald.

Wat hebben ondernemers aan je nieuwste boek, De Ladder?

,,Als je beter snapt hoe gedrag werkt - bij jezelf, collega's, klanten - word je een betere ondernemer. En ook een betere leider, echtgenoot en opvoeder, haha.''

Wat is de allerbeste tip?

,,Het staat bomvol met tips. Maar voor mensen zonder baas zeg ik: 'zelf-monitoring'. Bijhouden, bijvoorbeeld in een app, of je het nieuwe gedrag dat jij essentieel vindt ook écht uitvoert. Klinkt simpel, maar onderzoek laat zien dat dit supereffectief is.''

En wat moet ik doen als ik medewerkers wil veranderen?

,,De beste manier om het gedrag van andere mensen te beïnvloeden, is het zo makkelijk mogelijk maken van het gewenste gedrag. Stel jezelf de vraag: wat kan ik aanpassen in de werkomgeving, de automatisering, de checklijsten, de regels in mijn bedrijf waardoor het makkelijker wordt om te doen wat we willen.''

Laat je door onder meer Ben Tiggelaar inspireren over creativiteit en innovatie, en bestel snel HIER je kaarten voor het MKB Ondernemerscongres, op 31 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch.