Aangeboden door Flatline Agency

Branded Content Groei

Auréus: ‘Flatline Agency bouwt ons digitale gezicht naar buiten’

Blij en zeer tevreden. Zo beschrijft vermogensbeheerder Auréus de samenwerking met de Amsterdamse digital-dienstverlener Flatline Agency. Flatline heeft van Auréus de opdracht gekregen om haar marketing- en digitale activiteiten op een hoger plan te brengen en heeft daarvoor een team van specialisten uit verschillende digitale disciplines ingeschakeld.

Peter Westhof 20 maart 2023

Auréus Flatline Agency bouwt ons digitale gezicht naar buiten 1

Auréus: ‘Flatline Agency bouwt ons digitale gezicht naar buiten’. Foto: Flatline Agency

tracking pixel

Auréus is de op twee na grootste vermogensbeheerder in Nederland. De financiële dienstverlener had al in 2020 contact met Flatline Agency. ,,Wij hebben in 2020 met Flatline Agency gekeken of zij onze website op de schop konden nemen. We deden vervolgens een beauty contest en kozen voor een ander bedrijf, maar we hebben altijd contact gehouden”, zegt Jeroen van Lom, CIO/CFO bij Auréus. ,,We waren nu aan het eind van de capaciteit van deze partij, met wie we toen in zee waren gegaan. Zij konden ons niet naar een hoger niveau tillen, qua online marketing, onze website etc. We zochten naar een moderner omgeving. En ik denk dat we die bij Flatline gevonden hebben.”

Flatline Agency ging eind vorig jaar in gesprek met Auréus en het resultaat daarvan was het opzetten van een team afkomstig uit verschillende disciplines: designer, developer, strategisch marketeer, ad-specialist, email-marketeer, contentspecialist, projectmanager en SEO-specialist. Ook heeft Flatline voor Auréus een marketeer aangenomen. Die wordt ook door Flatline opgeleid, waardoor Flatline de vermogensbeheerder helpt de digitale en groeidoelstellingen te behalen.

Verdere uitbouw van activiteiten

Jeroen: ,,We moesten een paar flinke stappen zetten op het gebied van online marketing en de presentatie van de website. Ik zag wat werk van Flatline voorbij komen en dat sprak me aan. Ik dacht: we kennen elkaar al zo’n drie jaar en we zijn nu klaar voor hun werkzaamheden.”

,,In 2020, toen Auréus voor het eerst met ons contact zocht, waren we nog slechts anderhalf jaar onderweg. We waren eigenlijk net begonnen”, stelt Dylan Laseur, één van de oprichters van Flatline Agency. ,,Sindsdien hebben we onze activiteiten steeds verder uitgebouwd. Van het mixed team bij Auréus zit de marketeer drie dagen per week bij ons kantoor en schakelt van daaruit met de projectmanager en andere specialisten. We zijn hem aan het opleiden, zodat hij zelfstandig bij Auréus aan de slag kan. Daarnaast werken wij één dag bij hen op locatie. We zijn drie maanden alles aan het opzetten, waarna wij gaan afschalen en Auréus het zoveel mogelijk gaat overnemen. Kort gezegd, we zijn hun digitale marketingteam volledig opnieuw aan het opbouwen en helpen Aureus zo haar digitale en groeidoelstellingen te behalen. ”

Complete digitale strategie

De activiteiten van Flatline Agency bij Auréus passen binnen de strategie van Flatline om een complete digitale migratie bij een klant voor haar rekening te nemen. Flatline verzorgt hierbij de digitale strategie, design, development, SEO, CRM inrichting, email flows & marketing - van A tot Z dus, waarbij alles op elkaar is afgestemd en juist communiceert om zo traffic, sales en klanttevredenheid direct en exponentieel te laten groeien. ,,Het gaat daarbij om websites, digitale marketing etc. Alles wat digitaal is. Dat voeren we ook bij Auréus uit”, zegt Dylan.

,,Veel van onze cliënten hebben geen ervaring met een online vermogensbeheerder. Ik denk dat onze toekomstige groei voornamelijk moet komen van jonge mensen die vermogen gaan opbouwen. We moeten daarom de juiste online experience hebben. De website moet eenvoudig doorlopen kunnen worden naar een call to action, of zelfs naar het openen van een rekening. Dat kan nu nog niet. Daar moeten we nog een aantal stappen in zetten. Maar als iemand online een rekening bij ons wil openen, dan moet dat eenvoudig zijn uit te voeren. We willen daarnaast een harde knip zetten tussen onze vermogensbeheertak en de family office. Als deze dingen gebeurd zijn, kan de digitalisering in de rest van ons bedrijf worden uitgevoerd”, meent Jeroen.

Auréus is zeer tevreden over de samenwerking met Flatline Agency. ,,We zijn heel blij. We hebben vanochtend managementteamoverleg gehad en één van de MT-leden heeft uitleg gegeven over wat er tot nu toe gebeurd is en wij zijn daar zeer tevreden over”, vertelt Jeroen.

Werken aan een modern jasje

,,We zijn een traditionele vermogensbeheerder, maar we werken aan een modern jasje. We zijn nu intern bezig om ons digitale platform te verbeteren voor de client experience. Flatline doet voor ons alles wat naar buiten gericht is. De website, online marketing, maar ook onze presentaties en brochures. Die moeten allemaal de look and feel krijgen van de organisatie, waar we naartoe aan het werken zijn. Dat is een moderne vermogensbeheerder. Dat is ons doel. Onze digitaliseringsslag kost veel tijd. We zitten nu op zo’n 70 procent. Nog 30 procent en we kunnen hiermee naar de markt gaan. Ondertussen bouwt Flatline ons digitale gezicht naar buiten. Ik denk dat dat voor onze groei en voor ons imago cruciaal is “, aldus Jeroen.

Wil jij ook advies over je digitale uitstraling of weten hoe jij je marketing naar een volgend niveau kan tillen? Team Flatline Agency staat voor u klaar in de Pijp in Amsterdam – neem direct contact op.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.