Nieuws Groei

Topinvesteerders op Capital Wednesday: 12 miljard redenen om Upstream 2023 niet te missen

Voor de beste investeringskansen reis je tussen 23 en 25 mei af naar het Upstream Festival in Rotterdam. Mis vooral Capital Wednesday niet op 24 mei, waarbij zo'n twintig van de meest toonaangevende investeerders uit binnen- en buitenland in het zogeheten House of Capital samenkomen. Zij zijn gespecialiseerd in een breed scala aan investeringsvormen, zoals seed capital, Series A/B, private equity, subsidies en grants, en samen goed voor ruim 12 miljard euro.

Van onze redactie 10 mei 2023

Upstream 2023 rotterdam investeerders capital wednesday 23 24 25 mei

Foto: Upstream Rotterdam

Upstream is een jaarlijks, internationaal evenement dat innovatieve ondernemers en investeerders samenbrengt. Lars Crama, een van de Upstream-initiatiefnemers, benadrukt dat het House of Capital op Upstream 2023 een uitstekend platform biedt om in contact te komen met de markt, zakelijke voorstellen te bespreken in een ontspannen omgeving en een bedrijf aan meerdere investeerders te pitchen.

Investeerders voor elke groeifase

Op Upstream 2023 zijn veel verschillende investeerders aanwezig, die zich richten op bedrijven in diverse sectoren en groeifasen. ICOS Capital focust op klimaattechnologie en innovaties om duurzaamheid te versnellen.

,,We willen graag kennismaken met scale-up-bedrijven in de carbon- en foodtech-sector met bewezen technologie en launching customers", zegt Nityen Lal, directeur van ICOS. Een andere investeerder, Graduate Entrepreneur, financiert jonge techbedrijven. ,,We bieden niet alleen kapitaal en netwerk voor pre-seed en seed funding, maar ook hands-on ondersteuning voor degenen die de wereld veranderen", aldus Auke van den Hout, venture capital investeerder bij Graduate Entrepreneur.

Lees ook: Upstream 2023 maakt eerste sprekers, founders en investeerders bekend

Pan-Europees netwerk

Naast lokale investeerders biedt Upstream kansen om Europese bedrijven te ontmoeten, zoals SeedBlink, een snelgroeiend pan-Europees netwerk en tech-powered investeringsplatform: ,,Bij SeedBlink willen we ambitieuze technologie-startups en -scale-ups met een bewezen bedrijfsmodel ontmoeten die op zoek zijn naar financiering in hun Seed/Late-Seed/Series A-ronde", zegt Head of Investment Management, Eric Bartha.

Naast de aanwezige investeerders zijn er leuke en creatieve activiteiten, zoals de Fireside Chats. Hier vertellen inspirerende ondernemers en groeideskundigen hun verhaal. Hoofd marketing Maria Correa van BCorp is een van de sprekers, net als de bekende fotograaf Jimmy Nelson. De Britse avonturier is bekend van zijn boek Before They Pass Away, waarvoor hij drie jaar lang de wereld rondreisde en 35 inheemse stammen fotografeerde. ,,Ik bespreek welke lessen inheemse mensen ons kunnen leren over het leven en de onderlinge verbinding waar wij allemaal naar verlangen", zegt Nelson.

Lees ook: UPSTREAM festival viert dit jaar haar 4de editie en is internationaler dan ooit

Aan speciale ‘expert-rondetafels’ worden urgente en belangrijke onderwerpen besproken, zoals 'kapitaal ophalen in duurzaamheid' en 'de veranderende rol van de cfo van scale-ups'. Tot slot zijn er matchmaking-evenementen: een Pizza Workshop gehost door Arches Capital, Money Meets Ideas van Rabobank, StartupRoulette van GoldenEggCheck, Investor House van Builders Studio en Pitch4Capital van StartDock.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws