Nieuws Groei

New York Pizza slaat internationale vleugels verder uit

Er zijn sinds eind december vier Duitse en Belgische vestigingen van New York Pizza in Leuven en Keulen geopend. Daarmee worden de groeiambities van het bedrijf gerealiseerd om buiten Nederland de populaire pizza’s van de keten te gaan verkopen.

Van onze redactie 5 januari 2021

New York Pizza Keulen

Het filiaal van New York Pizza in Keulen.

Op dit moment worden er op jaarbasis door New York Pizza zo'n 11,5 miljoen pizza's per jaar gebakken en zijn er meer dan 220 vestigingen door heel Nederland die worden geëxploiteerd door franchisenemers.

De bezorgdienst New York Pizza wil in 2021 richting de tien vestigingen groeien in Vlaanderen. Op 28 december is in Leuven de eerste vestiging geopend van België. In Duitsland gaat New York Pizza met een olievlek-expansiestrategie vanuit Noordrijn Westfalen uitbreiden, door eerst in Keulen een goede voet aan de grond te krijgen. Naast de al langer bestaande vestiging in Keulen was het nu het moment om in die stad afgelopen 28 december een tweede vestiging te openen en gaat er ook begin maart een vestiging van start.

Lees ook: Philippe Vorst (ceo New York Pizza): 'Uitbreiden in België en Duitsland'

Alle buitenlandse vestigingen worden gerund door lokale franchisenemers. Geïnteresseerden hebben zich gemeld voor nieuwe locaties, tevens is er voor nieuwe ambitieuze lokale franchisenemers ruimte om samen New York Pizza te laten groeien.

Beste jaar in geschiedenis van New York Pizza

New York Pizza is de grootste Nederlandse bezorgdienst (gestart in 1993), die zijn beste jaar ooit draait en nog steeds in bezit is van de oprichters. In Nederland zag New York Pizza de omzet significant stijgen met zo’n 20 procent ten opzichte van afgelopen jaren. Mede door corona stegen zowel het aantal bestellingen als ook de grootte van de bestellingen.

''In Nederland streven we ernaar om door te groeien naar meer dan driehonderd vestigingen in 2023''

Philippe Vorst, ceo en oprichter New York Pizza

Ceo: 'Succes voelt dubbel'

Philippe Vorst, ceo en oprichter van New York Pizza: ,,We hebben een goed jaar achter de rug. Dat is prettig voor de resultaten en continuïteit van ons bedrijf, en ook om als team samen met alle ondernemers die bij ons zijn aangesloten aan het werk te kunnen blijven. Ons succes voelt ook dubbel omdat we tegelijkertijd veel andere horecaondernemers zien die in de huidige omstandigheden met moeite het hoofd boven water kunnen houden. Ik heb groot respect voor de creatieve wijze waarop ook deze ondernemers hun klanten kunnen blijven bedienen.''

Over de huidige groeiplannen zegt Vorst: ,,Door de groei, de waanzinnige populariteit van de New York Pizza’s in Nederland, en ons streven om onze verdere groeiambitie waar te maken is dit het moment om onze formule uit te breiden naar België en Duitsland, we zien in beide landen veel potentieel voor onze pizza’s. In Nederland streven we ernaar om door te groeien naar meer dan 300 vestigingen in 2023.''

Thuisbezorgen en afhalen is explosief gegroeid sinds corona. Hoe verliep dat bij New York Pizza sinds april, wat betekende dat voor de bedrijfsvoering, voor de franchisenemers? Ceo Philippe Vorst vertelde het in december bij De Ondernemer Radio. Luister die uitzending hieronder.

Van Amerika naar Nederland

  • New York Pizza is opgericht in 1993 toen het 'the original slice' vanuit New York naar Nederland haalde.
  • Vanuit de eerste vestiging aan het Amsterdamse Spui werden pizza-slices verkocht. De formule sloeg aan en al snel werden er meerdere restaurants geopend.
  • Vanaf 1996 richtte het bedrijf zich ook op de bezorging van pizza. Momenteel telt New York Pizza meer dan 220 vestigingen in Nederland, waarvan 95 procent bezorgdiensten leveren.
  • De franchiseorganisatie besteedt veel aandacht aan duurzaamheid. Zo was het in 2012 de eerste keten in Nederland met e-bikes en extra belangrijk is het gebruik van verse en 100 procent natuurlijke verse ingrediënten, geen gebruik van kunstmatige kleur- en smaakstoffen in haar eigen producten.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.