Nieuws Groei

Prins Constantijn (Techleap) in De Oversteek: 'Wat je in Nederland fout doet, wordt in de VS uitvergroot'

Als je de oversteek maakt naar de VS, zorg dat je in Nederland alles op orde hebt, zegt prins Constantijn van Oranje-Nassau in de De Oversteek: Down South. 'Wat je hier in Nederland fout doet, wordt in de VS uitvergroot. Hier ken je nog je klanten, zit je dicht op de developers. Als het daar misgaat - er is ook een tijdsverschil - gaat het meer mis.'

Van onze redactie 12 mei 2022

In de eerste aflevering van podcastserie De Oversteek: Down South hoor je waarom en wanneer bedrijven de oversteek naar de Verenigde Staten moeten maken. Aan het woord komen naast prins Constantijn ook buitenlandcommentator Bernard Hammelburg (BNR) en ondernemer Jos de Krieger van Superuse/Blade Made.

Hammelburg vertelt over de zuidelijke gastvrijheid, maar ook hoe moeilijk het is echt een band met ze op te bouwen. Integreren is niet makkelijk: 'Dat is heel moeilijk. Een staat als Arkansas, daar kom je gewoon niet tussen. In het westen en oosten van de VS voel je iets van herkenning. Dat zijn neven en nichten. In het zuiden is dat niet zo.'

Ook Jos de Krieger deelt zijn ervaringen, hij overwoog De Oversteek te maken (heeft dat inmiddels gedaan) en had gesprekken met de gemeente Phoenix, om daar de wieken van windmolens te recyclen.

Lees ook: Podcastserie De Oversteek: waarom bedrijven naar het zuiden van VS verhuizen

De Oversteek: Down South bestaat uit vier afleveringen:

- De Oversteek: Down South

- Miami: sporthoofdstad van Amerika

- Austin: hub voor creative&tech

- Houston: oude oliestand wordt duurzaam

Abonneer gratis via Spotify of Apple Podcasts.
De Oversteek is een podcastproductie van Microphone Media. De Ondernemer is mediapartner.

Wil je hulp bij het maken van de oversteek? Contacteer dan een van de partners: TABS, RVO, het consulaat-generaal in Miami, Jan Joosten van FisherBroyles.

'Wat je hier in Nederland fout doet, wordt in de VS uitvergroot. Hier ken je nog je klanten, zit je dicht op de developers. Als het daar misgaat - er is ook een tijdsverschil - gaat het meer mis,' stelt prins Constantijn van Oranje-Nassau (Techleap). Foto: ANP.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws