Nieuws Groei

Rumdistilleerderij Spirited Union wil internationaal uitbreiden met hulp van aandeelhouders

Spirited Union, de eerste botanical rum ter wereld, is groeikapitaal aan het ophalen voor verdere internationale expansie. Sinds de oprichting in 2017 is het Nederlandse bedrijf uitgebreid naar 22 landen op vier continenten. De volgende stap is livegang in de Verenigde Staten. Via sharefundingsplatform Broccoli kunnen investeerders nu mede-eigenaar worden.

Van onze redactie 14 juli 2023

Ruben Maduro Spirited Union rum gin drank

Spirited Union-oprichter Ruben Maduro. Foto: Spirited Union

Het zijn succesvolle jaren voor het rummerk, aldus oprichter Ruben Maduro. Ondanks de pandemie en slechte verkrijgbaarheid van grondstoffen wegens de oorlog in Oekraïne, is het bedrijf sinds 2019 met 600 procent gegroeid. Eerder al ontving de distilleerderij alle benodigde documentaties en goedkeuringen voor verkoop op de Amerikaanse markt. Hierdoor staat niets livegang bij Whole Foods Market meer in de weg. Om deze lancering en andere groeiactiviteiten te ondersteunen, is nu kapitaal nodig.

Dankzij de digitalisatie van aandelen kunnen particuliere beleggers al aandelen kopen vanaf 1.000 euro. Dit loopt via Broccoli, een duurzaam investeringsplatform dat van alle investeerders mede-eigenaren maakt. Ook wel sharefunding genoemd. In de eerste 72 uur werd 80 procent van de aandelen direct geconverteerd.

'In 2018 heeft Spirited Union een distilleerderij in hartje Amsterdam overgenomen en omgetoverd tot een innovatiehub en bezoekersexperience'

Eerste botanical rum ter wereld

Als het aankomt op creativiteit en smaakinnovatie, verlegt de rumproducent graag grenzen. Spirited Union is de eerste distilleerderij ter wereld gespecialiseerd in het verenigen van single origin rum en hoogwaardige plantaardige ingrediënten. Hierdoor is een innovatieve, kleurrijke en volledig nieuwe rumcategorie ontstaan: botanical rum.

Exponentiële groei sinds 2017

De afgelopen jaren is de rumproducent flink gegroeid:

  • In 2018 heeft Spirited Union een distilleerderij in hartje Amsterdam overgenomen en omgetoverd tot een innovatiehub en bezoekersexperience.
  • Dankzij de in-house productontwikkeling staat innovatie aan de wieg van het succes. Op deze manier zijn al meer dan vijftien producten ontwikkeld en gelanceerd.
  • De unieke productlijnen worden actief verkocht in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Ierland, Scandinavië, Nieuw-Zeeland, Canada en binnenkort de Verenigde Staten.
  • Naast groei en innovatie, staat ook verantwoord en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel. Zo wordt 1 procent van de omzet aan lokale initiatieven gedoneerd. Ook is Spirited Union lid van Bonsucro, het fonds dat werkt aan een verantwoorde suikerrietproductie, wordt 92 procent van het afval gerecycled en heeft het bedrijf een fles geïntroduceerd die 31 procent lichter is, om tijdens transport CO2 te reduceren

Lees ook: Whiskystoker John Keuris: 'Liever goede kwaliteit maar weinig omzet, dan andersom'

Rum met een duurzame missie

‘In union there is strength’, vanuit die overtuiging is Spirited Union opgericht. Daarom werkt de rummaker nauw samen met lokale producenten en omarmt het hun passie voor kwaliteit en zorg voor het milieu. In de distilleerderij wordt bovendien uitsluitend gewerkt met unieke single origin rum en natuurlijke ingrediënten, die zorgvuldig worden geselecteerd.

Tijdens deze zoektocht is elk detail belangrijk – van oogst tot inkoop. Of het nu gaat om de duurzaam geoogste suikerriet uit Panama, biologisch kokoswater uit Sri Lanka, traceerbare vanille uit Oeganda, of de Honeybush afkomstig van een regeneratieve boerderij in Zuid-Afrika. Met deze duurzame aanpak en mindset wil Spirited Union terug naar de oorsprong van rum, gemaakt met niets anders dan verse, pure en hoogwaardige ingrediënten.

Lees ook: De rum van Ruben Maduro verovert de wereld: ‘Dit is de nieuwe gin’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws