Nieuws Groei

Transparantieplatform tex.tracer haalt 1,5 miljoen euro aan kapitaal op

Tex.tracer kondigt een investering aan van 1,5 miljoen euro van ROM InWest, HearstLab, Joanna Invests en angel-investeerders. Het SaaS-platform, in 2021 opgericht door Jolanda Kooi en Bart Westerman, stelt mode- en textielmerken en retailers in staat om te handelen op basis van feiten en te werken aan de klimaatneutrale doelstellingen van de EU voor 2050 door inzicht te geven in hun waardeketen.

Van onze redactie 8 maart 2023

Tex tracer management team

Het managementteam van tex-tracer. Foto: tex-tracer

Tex.tracer helpt bedrijven om te voldoen aan de komende regels en wetgevingen, zoals de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV), de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en het digitale productpaspoort, waardoor transparantie in de toeleveringsketen een must-have wordt voor elk bedrijf.

Het overwegend vrouwelijke team van tex.tracer heeft meer dan 40 jaar ervaring in de textielindustrie en heeft uit ervaring geleerd dat transparantie de basis is voor de noodzakelijke verandering in de industrie. ,,Het is onze missie om een ​​betere mode-industrie te creëren. tex.tracer ondersteunt bedrijven met geverifieerde gegevens, zodat ze met leveranciers kunnen samenwerken om hun duurzaamheidsdoelen te bereiken,” zegt Jolanda Kooi, mede-oprichter en ceo van tex.tracer.

''Het is onze missie om een ​​betere mode-industrie te creëren. tex.tracer ondersteunt bedrijven met geverifieerde gegevens, zodat ze met leveranciers kunnen samenwerken om hun duurzaamheidsdoelen te bereiken''

Jolanda Kooi, mede-oprichter en ceo tex.tracer

De behoefte aan geverifieerde data

Digitale oplossingen zijn een drijvende kracht achter een duurzamere economie, aangezien data en technologie de broodnodige transparantie in de mode-industrie kunnen vergroten. tex.tracer verzamelt geverifieerde gegevens door gebruik te maken van blockchaintechnologie in combinatie met tijd- en geolocatiestempels en peer-to-peer-reviews om betrouwbare gegevens van primaire bronnen te verzamelen.

Om het proces zo eenvoudig mogelijk te maken, kunnen ketenpartners de gebruiksvriendelijke webapp van tex.tracer gebruiken voor het uploaden van bedrijfs- en productgegevens. Ook consumenten kunnen via de QR-code op het product en de webshoplink weloverwogen beslissingen nemen, en zo de reis van het product volgen. Op basis van de geanalyseerde gegevens, stelt tex.tracer merken en leveranciers in staat om de sociale normen van hun partners aan te scherpen, de productvoetafdruk te verkleinen en zo hun waardeketen te verbeteren op milieu- en sociaal vlak.

Lees ook: Dit fonds moet groei vroege fase quantum-startups versnellen

Flink marktaandeel met MUD Jeans, State of Art, Livera en Fabienne Chapot

Hoofdinvesteerder ROM InWest sluit zich graag aan bij de missie van tex.tracer. Directeur Janet Nieboer: ,,De toekomst draait om geverifieerde data en dat is wat tex.tracer biedt. Het team van tex.tracer heeft de kennis en ervaring om een​​belangrijke speler te zijn op het gebied van transparantie.”

Met meer dan 50 merken – waaronder MUD Jeans, State of Art, Livera en Fabienne Chapot – en inzicht in nog veel meer leveranciers heeft het bedrijf een flink marktaandeel in Nederland verworven. De investering wordt gebruikt om het platform verder te ontwikkelen en te automatiseren en het bedrijf internationaal te laten groeien.

Lees ook: Marketingdata-platform Eyk haalt 650.000 euro investering op

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws