Nieuws Groei

Trunkrs: pakketbezorging via particulieren

Wil jij als webshophouder je klanten extra service bieden? Met de Utrechtse ‘crowd delivery startup’ Trunkrs krijgt jouw klant zijn producten nog op de dag van bestelling thuisbezorgd. Niet door DHL of PostNL, maar door particulieren die de pakketjes onderweg oppikken en mee de buurt in nemen. De dienst is eind september in het hele land beschikbaar.

Lotte Elbrink 9 september 2016

Teamfoto Trunkrs 1

“Het is belangrijk voor de consument dat er snel wordt bezorgd. Een goede service en snelle levering is de ultieme marketingtool. Het verkoopproces begint bij de aflevering van de vorige order”, vertelt Jan Wijn (39), oprichter en voormalig innovatiemanager van PostNL. Hij bedacht Trunkrs toen hij in de file stond. “Door slimmer te combineren is er een stuk minder verkeer nodig zijn.” Jan raakte met compagnon Dimitri Balai (41) in gesprek en samen gingen ze met het idee aan de slag.

Privéchauffeurs Trunkrs brengt de bestelde pakketjes van de webshops naar een bereikbare plek, bijvoorbeeld een benzinestation. “Privéchauffeurs, buurtbewoners die bijvoorbeeld vanaf werk naar huis rijden, kunnen de pakketjes op die plek oppikken en mee de buurt in nemen. Daar krijgen ze een vergoeding voor.” Is er onverhoopt geen privéchauffeur beschikbaar, dan schakelt Trunkrs een professionele koeriersdienst in.

Avondbezorging “Omdat de meeste mensen overdag niet thuis zijn, leveren de privéchauffeurs in de avond. 94% van de pakketjes komt daardoor direct op de juiste bestemming aan.” Niet thuis? Dan wordt het pakketje afgeleverd bij de buren of de volgende dag bezorgd.

Duurzaam “Dankzij deze manier van bezorgen rijden er minder halflege bezorgbusjes door de stad of wijk. Zo kunnen er dus flink wat kilometers worden bespaard en krijgen we de wegen leger en de lucht schoner.”

Groei “Tot nu toe hebben we voornamelijk eigen geld in het concept gestoken. Op dit moment zijn we met investeerders in gesprek. Daarnaast zijn we aangesloten bij UtrechtInc. Hier krijgen we financiële ondersteuning, maar ook veel tips en coaching van collega-ondernemers. Ons team bestaat nu uit acht personen en tientallen webshops, waaronder alle shops van pleinshoppen, hebben zich bij Trunkrs aangesloten.”

Ambities “Nu zijn we alleen nog beschikbaar in de Randstad maar vanaf eind september rijden de koeriers van Trunkrs door het hele land. Het is voor webshops belangrijk dat ze de klant in Groningen dezelfde service kunnen bieden als de klant in Amsterdam. In oktober willen we ook de Trunkrs-app voor privéchauffeurs lanceren.”

“Het is nu een kwestie van meer webshops binnenhalen en opschalen. Zo snel mogelijk willen we uitbreiden richting België. Het is onze droom dat in heel Europa onze service wordt aangeboden.”