Video Innovatie

Vrouw in mannenwereld: Kelly zet revolutionaire innovatie uit Silicon Valley in voor kankeronderzoek

Kelly Kersten wilde biotech-onderzoek doen op het hoogste niveau en dus was het een ‘no-brainer’ om naar San Francisco te gaan. Daar combineert ze de innovaties uit Silicon Valley met onderzoek naar kankerimmunotherapie. ,,De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Interview & video: Loeke de Waal 14 juni 2023

Diversiteit leidt tot meer innovatie, efficiëntie en een sterkere economie. Het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap is een van de manieren om dit te bereiken. De Amerikaanse westkust heeft een voortrekkersrol op dit gebied en dat trekt ook veel ondernemende Nederlandse vrouwen. In deze videoserie hoor je van zeven Nederlandse vrouwen in San Francisco en Los Angeles hoe zij hun American Dream waarmaken. Dit is de laatste aflevering.

Lees ook: Nederlandse ondernemers in de VS: hoe Vivian de mannelijke tech-industrie opschudt

,,Hier in de Bay Area is er veel innovatie en technologische vooruitgang die in Nederland niet altijd aanwezig is. De technologie ontwikkelt zich heel snel,” zegt Kelly, die onderzoek doet voor de University of California. Haar Nederlandse nuchterheid sluit goed aan bij de Amerikaanse manier van denken: ,,Amerikanen leren van jongs af aan hoe ze zichzelf moeten verkopen, maar ik denk dat wij Nederlanders daar beter in kunnen worden.”

"Amerikanen leren van jongs af aan hoe ze zichzelf moeten verkopen, ik denk dat wij Nederlanders daar beter in kunnen worden"

Als vrouw in een door mannen gedomineerd vakgebied erkent Kelly de uitdagingen die vrouwen nog steeds tegenkomen. ,,Vrouwen zijn vaak bescheiden en terughoudend, maar we moeten onszelf eraan herinneren dat het belangrijk is om naar voren te treden en je stem te laten horen”, zegt ze. ,,Falen bestaat niet, dus wees niet bang en ga er gewoon voor.”

In deze 7-delige videoserie voor De Ondernemer hoor je van ondernemende Nederlandse vrouwen hoe je zaken kunt doen op de Amerikaanse westkust. In samenwerking met het Nederlandse Consulaat in San Francisco komt er wekelijks een nieuwe video online. Het consulaat helpt Nederlandse ondernemers bij het zakendoen in de Verenigde Staten.

Lees ook: Gonul Aldogan vertrok als 19-jarige naar Hollywood, nu leeft ze de Amerikaanse droom

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws