Nieuws Innovatie

Sensata verplaatst afdelingen van Almelo naar Sofia

ALMELO - Bij Sensata Technologies in Almelo, het voormalige Texas Instruments, verdwijnen 25 arbeidsplaatsen. Het gaat om vijftien vaste en tien tijdelijke functies bij de afdelingen Lab en Drafting, waar in totaal 48 personen werken. De Almelose sensorenfabrikant verplaatst beide afdelingen naar Bulgarije.

Van onze redactie 11 december 2015

Sensata 2

Volgens HR-director Birgit Roques komt de ingreep niet als een verrassing. "De mensen om wie het gaat konden dit zien aankomen. We zijn altijd heel transparant geweest. Als je gezond wilt blijven, moet je af en toe de organisatie van je bedrijf tegen het licht houden. We zijn een internationaal bedrijf. Op dit moment is het efficiënter en goedkoper om de standaardactiviteiten van de betrokken afdelingen te concentreren in onze vestiging in Sofia."

Belangrijk momentDe aankondiging van de reorganisatie komt op een belangrijk moment in de geschiedenis van het bedrijf, dat in 1955 werd opgericht. Eind volgend jaar verhuist Sensata naar een spinternieuw pand op de Westermaat in Hengelo. Bij Sensata Almelo werken 300 mensen. Wereldwijd heeft het van oorsprong Amerikaanse bedrijf 9500 werknemers. De nieuwbouw in Hengelo wordt het nieuwe hoofdkantoor van Sensata in Europa.

Foto: Marieke Bakker