Nieuws Innovatie

't Zusje-app: gratis eten? Negeer je smartphone

Lotte Grimberg 23 september 2015

Even Facebook checken of een fotootje van je maaltijd op Instagram zetten. Bij de Brabantse restaurantketen 't Zusje is dit not done. Om de smartphone van de eettafel te weren bedacht het restaurant een app. "Je checkt in, legt je mobiel aan de kant en verzamelt in de tussentijd punten voor leuke prijzen, bijvoorbeeld een etentje voor tien personen inclusief drankjes", vertelt eigenaar Peter Smits.

Waarom de app?"Tegenwoordig is vrijwel iedere restaurantgast druk in de weer met het plaatsen van foto's, het uitdelen van likes en het beantwoorden van WhatsApp berichten. Wij willen met deze app de gast bewust maken van zijn of haar app-gedrag. Het is de bedoeling dat we het gezellige avondje uit weer terug brengen. Er moeten weer gesprekken gevoerd worden aan tafel."

Leuk, maar hoe werkt het?"De app werkt heel simpel. Als jij één van onze vestigingen binnenloopt check je in. Vervolgens leg je jouw mobiel aan de kant en geniet je van de gezelligheid, het eten en de gesprekken. Hoe langer jij het volhoudt je mobiel links te laten liggen, hoe meer punten jij verzamelt. Haal je 1000 of meer punten binnen, dan doe je mee aan de prijzenpot die ieder kwartaal wordt uitgereikt."

Straks zitten de gasten netjes zonder mobiel aan tafel, maar hoe zit het met de bediening?"Haha. Gelukkig hebben we al de regel dat onze medewerkers niet met hun mobiel bezig mogen zijn tijdens het werken. Het komt ongeïnteresseerd over tegenover de gasten en dat willen we voorkomen."

Is dit niet gewoon een publiciteitsstunt? "Absoluut! Wij zijn ook gewoon ondernemers en willen zoveel mogelijk publiek aanspreken. Op dit moment zitten onze vestigingen alleen in Brabant met een paar kleine voetstapjes buiten de provincie, maar we willen het graag ook buiten Brabant gaan proberen. Door deze app hebben mensen al van ons gehoord en dat gaat waarschijnlijk in ons voordeel werken."