Nieuws Innovatie

Technisch Nederland: 'Na Escaperoom nu ook Mobile Talent Room'

Na het succes van haar Escaperoom Sollicitatie Concept zet werving en selectiebureau Technisch Nederland uit Hengelo komend jaar een volgende stap, de Mobile Talent Room.

Van onze redactie 22 december 2015

Technologiethinkstock

Nadat zij dit jaar met hun team hadden bedacht om technische sollicitanten samen met het huidige personeel van PhoeniX Software uit Enschede op te gaan sluiten in een escape room, hadden zij niet kunnen vermoeden dat het zo’n succes zou worden. Het idee leidde tot verschillende reportages op landelijke tv en radio plus meerdere interviews in kranten en vakbladen. In 2016 gaan zij weer een stapje verder.

Meten van competenties Vanuit een uitvoerig marktonderzoek is gebleken dat bij met name de grotere bedrijven behoefte is aan het meten van competenties en talenten vanuit natuurlijke assessments. Dit heeft het moederbedrijf Talent Partners Nederland doen besluiten om met haar beide bureaus: Technisch Nederland en Commercieel Nederland dit unieke Mobile Talent Room concept in de markt te gaan zetten.

Opdrachten en puzzels op maat Het idee is om een trailer op maat in te gaan richten als Mobile Talent Room, waarbij de deelnemers in een team diverse opdrachten moeten uitvoeren en puzzels moeten oplossen. Deze opdrachten en puzzels zijn voor de bedrijven op maat gemaakt aan de hand van de te meten competenties. Daarnaast vinden er gesprekken plaats met de deelnemers en worden ze getest op hun persoonlijkheid en talenten door middel van DISC-persoonlijkheidstesten. Deze Mobile Talent Room kan overal geplaatst worden, op de parkeerplaats voor het bedrijf of op elke gewenste en unieke locatie.

Foto: Commercieel Nederland

'Regie' kamerIn de Mobile Talent Room wordt een aparte ‘regie’ kamer ingericht, zodat bijvoorbeeld de selecteur of HR Adviseur direct mee kan kijken en meeluisteren in de kamer tijdens het spelverloop. Het wordt een beproefde test die met de ondersteuning van rijksuniversiteit Groningen wordt ontwikkeld, zodat de uitkomst ook wetenschappelijk onderbouwd wordt.

Uitdagend Dit concept is bedoeld voor bedrijven die via een natuurlijk assessment diverse competenties en talenten van personen willen meten. Dit kunnen bijvoorbeeld sollicitanten zijn voor een specifieke functie of het kan onderdeel uitmaken van een selectie voor management trainees Ook is het voor bedrijven een waardevolle tool om voor bestaande medewerkers hun talenten en competenties in kaart te kunnen brengen voor competentie management, talent development of teambuilding. Daarnaast is het voor de deelnemers uitdagend en leuk, waarbij zij ongemerkt een natuurlijk assessment ondergaan.

Creatieve denkersIn januari start de voorbereiding van dit concept, hiervoor zoekt Talent Partners Nederland creatieve denkers die tijdens de kerstvakantie willen nadenken over de inrichting van diverse ‘thema talent rooms’ met escape room aspecten, waarbij competenties en talenten gemeten kunnen worden. Begin 2016 wordt de case bekend gemaakt. De beste en meest creatieve bedenkers mogen hun idee mogen komen pitchen. De kamers die geselecteerd worden krijgen een beloning van € 1.000,-.

Voor meer informatie over het concept of de pitch, kunt u contact opnemen met Technisch Nederland of Commercieel Nederland op 074-750 88 40

Foto: Thinkstock