Aangeboden door Amazon Web Services

Branded Content Technologie

Hoe kun je als bedrijf de digitale snelheid erin houden?

De eerste golf van digitalisering hebben we in Europa gemist, maar de volgende golven bieden heel veel mogelijkheden. Ook voor bedrijven. Internationaal geroemd tech-expert, spreker en nexxworks-oprichter Peter Hinssen over manieren om je voor te bereiden op de digitale toekomst.

Van onze redactie 6 oktober 2022

Peter hinssen digitalisering

Peter Hinssen beweegt zich al ruim een kwart eeuw in de wereld van technologie en digitalisering. Vroeger was het een niche, maar tegenwoordig zijn de digitale toepassingen enorm verbreed. Toch lijkt niet alles even snel te veranderen. ,,Aan de ene kant komt er heel veel op ons af, maar aan de andere kant duren een aantal dingen veel langer dan vooraf gedacht werd. De laatste tien jaar is er binnen Europa veel gezegd en geschreven over self driving en autonomous. Maar je hebt nog altijd geen volledig zelfrijdende auto. Dus het gebeurt snel en langzaam tegelijkertijd.”

De digitale snelheid erin houden?

Loop op de troepen vooruit. In de whitepaper van tech-expert Peter Hinssen krijg je zes tips om je voor te bereiden op de nieuwe golf van digitalisering. Download hier de whitepaper.

Stap in de rijdende trein
We zitten in een wereld die sneller evolueert, waar techniek steeds belangrijker wordt en zowel links als rechts van ons zie je dat iedereen daar volop gebruik van maakt, constateert Hinssen. ,,De zelfrijdende auto is een ontwikkeling die vooral buiten Europa plaatsvindt. Het lijkt alsof we die eerste golf van digitalisering misschien een beetje te laat aangesneden hebben.” En daar moeten we volgens Hinssen dringend iets aan doen. ,,Ik kom nog uit een tijd waarin IT-projecten lang en duur waren. We zitten nu in een wereld van wendbaar, agile en schaalbaar en daarvoor is een arsenaal aan tools ter beschikking, zowel voor grote als voor kleine bedrijven. Het is nu hét moment om in die trein te stappen en de volgende golven het hoofd te bieden.”

Bereid je voor op de volgende stap in digitalisering!

Er komen meer golven, met veel meer mogelijkheden. Hoe ga je hier als bedrijf mee om? Download de whitepaper met zes tips en adviezen van Peter Hinssen.

De tweede digi-golf biedt kansen
De cloud gaat daar een belangrijke rol bij spelen, voorziet Hinssen. ,,De cloud biedt transparantie, flexibiliteit en scaling opportunities. Dit gaan we meer dan ooit nodig hebben en bedrijven zien dat ook steeds meer in. Zoals de drie zorginstellingen die met zoveel problematiek en onzekerheid kampten tijdens een fusie, dat zij toen overgestapt zijn naar de cloud omdat ze totaal geen voorspellingen konden doen over de capaciteit of het aantal users. Het was de beste beslissing die ze ooit gemaakt hebben.”

Data is de toekomst
Bijna elk businessvraagstuk zal in de toekomst een data-vraagstuk worden. ,,Daardoor ontstaan er nu al nieuwe functies binnen organisaties: data translator of AI-translator. Rollen die de brug slaan tussen mensen die snappen wat de techniek kan doen en de mensen met de inhoudelijke kennis. Heel belangrijk, want willen we meegaan met de tweede digi-golf dan moeten we de business echt transformeren om het databewustzijn meer centraal te stellen.”

Doe vandaag nog de checklist: Wat is jouw volgende stap in digitalisering?

In plaats van alleen maar te kijken naar de gevaren, zijn we gaan kijken naar de kansen. Goed voorbereid op de volgende stap in digitalisering maken? Peter Hinssen vertelt in zijn whitepaper waar je kunt beginnen.

tracking pixeltracking pixel