Advertorial van Exact

Advertorial Technologie

Exact introduceert de Autumn ’19 Release

Exact heeft de Autumn ’19 Release tijdens Exact Live gepresenteerd. Een van de nieuwe functies betreft automatische boekingsvoorstellen binnen Exact Online. Door de toevoeging van kunstmatige intelligentie (AI) krijgen gebruikers automatisch accurate boekingsvoorstellen te zien, zelfs als er geen historie in de administratie aanwezig is. Dit is mogelijk dankzij de analyse van geanonimiseerde data van 340.000 andere mkb-bedrijven.

De Ondernemer 2 oktober 2019

Exact Live autumn event lancering

Met deze nieuwe functie is veel tijd te besparen. Op jaarbasis komt de totale besparing voor het automatisch verwerken van banktransacties uit op ruim 100 jaar werk voor 1 persoon. In totaal ontvangen gebruikers van Exact Online namelijk 4.500.000 boekingsvoorstellen voor banktransacties per maand. Het handmatig verwerken in de administratie kost gemiddeld 15 seconden. Door automatische voorstellen wordt dit teruggebracht tot minder dan 1 seconde. Opgeteld kan het Nederlands mkb iedere maand 17.800 uur werktijd besparen, oftewel: 100 jaar werk voor 1 persoon. Elk jaar weer.

Het creëren van boekingsvoorstellen voor klanten die geen historie in de administratie hebben, gebeurt via een op de achtergrond draaiende mapping met het Referentie GrootboekSchema (RGS: 3.1). Deze mapping is door Exact opgezet op basis van machine learning. Zo leert Exact Online van de historische en geanonimiseerde gegevens in de database. RGS maakt het mogelijk om financiële prestaties van organisaties te vergelijken. Klanten van Exact kunnen zich in de toekomst vergelijken met de benchmark binnen hun sector.

Een eerste uitwerking op overkoepelend niveau is de Exact mkb monitor. Dit is een dashboard dat een zeer actueel beeld schetst van de ontwikkelingen in de Nederlandse economie.

''Met onze Autumn ’19-release lossen we de belofte in die we op de vorige editie van Exact Live hebben gedaan''

Phill Robinson, CEO Exact

Phill Robinson, CEO Exact en aanwezig op Exact Live 2019: ,,Met onze Autumn ’19-release lossen we de belofte in die we op de vorige editie van Exact Live hebben gedaan: we groeien toe naar de data science-afdeling van het mkb. Onze volgende stap is het toevoegen van benchmarking aan het product. Klanten kunnen dan binnen hun Exact Online-omgeving de prestaties van hun organisatie in een bredere context zien. Dit gaat op basis van vergelijking met geanonimiseerde data uit de complete database van Exact Online. Dankzij dat overzicht weet je echt hoe je bedrijf ervoor staat en op welke zaken er gericht actie ondernomen kan worden om de prestaties te verbeteren. Daar dragen de huidige innovaties binnen onze Autumn ’19 Release uiteraard ook al aan bij.”

Handmatig verwerken elimineren

Het data science team van Exact houdt zich al drie jaar bezig met het implementeren van AI en machine learning in de producten. Met de Autumn ’19 Release worden meer mogelijkheden met kunstmatige intelligentie rond suggesties, aanbevelingen en beslissingen zichtbaar bij het gebruik van Exact Online.

No hands accounting updates voor Accountants

De updates in de accountancysoftware bieden tijdwinst en voorspelbaarheid van de kosten van de verwerking van klantadministraties. Via de chatfunctie in het boekingscherm kunnen accountants namelijk snel ontbrekende documenten opvragen. Daarnaast zijn tarieven en functies van de accountancysoftware voorspelbaar gemaakt. Dat helpt accountants om over te gaan op een abonnementsmodel voor administratieve dienstverlening.

Het verkregen RGS Ready-certificaat bevestigt dat accountants hun administraties eenvoudig aan RGS 3.1 kunnen koppelen. Dat zorgt voor standaardisatie van rapportages en maakt de weg vrij voor nieuwe datagedreven diensten omdat gegevens maar op éénmanier te interpreteren zijn.

Kijk hier voor het volledige overzicht van nieuwe features voor accountants.

Lees ook: Data van 340.000 bedrijven als basis: Exact lanceert de mkb monitor

Verdere efficiency in de boekhouding

De updates in de financiële software faciliteren snellere factuurverwerking, betaling en controle van administraties. Dankzij koppeling met RGS 3.1 doet de software slimme suggesties zonder dat een rijke boekingshistorie noodzakelijk is. Verder zijn facturen in Exact Online te voorzien van een Mollie-betaallink. Door op de link te klikken, wordt de geadresseerde direct doorgestuurd naar zijn bankomgeving en kan direct betalen. Zo krijgen ondernemers sneller betaald.

Kijk hier voor het volledige overzicht van nieuwe features voor boekhouders en ondernemers.

Meer gemak in de salarisverwerking

De updates in de salarissoftware leiden tot tijdwinst in de salarisverwerking. Zo berekent de software onafhankelijk van de startdatum het correcte salaris en andere looncomponenten. Ook een eventueel loonbeslag wordt automatisch berekend en loonschalen aangepast.

Het volledige overzicht van nieuwe features voor salaris professionals is hier te vinden.

Extra digitalisering voor handels- en productiebedrijven

Handels- en productiebedrijven zijn met nieuwe en verbeterde functies in staat om sneller, betrouwbaarder en goedkoper hun werk te doen. Zo is het inzicht toegenomen in de voorraden en aanverwante documentatie en zijn werkbonnen en facturen te verrijken met extra informatie.

Kijk hier voor het volledige overzicht van nieuwe features voor handels en productiebedrijven.

De Exact Autumn'19 release bevat innovaties voor alle Exact productlijnen. Voor een gedetailleerd overzicht van alle innovaties in de Autumn '19 release, klik hier.