Nieuws Technologie

Prins Constantijn blijft tot 2026 ambassadeur voor Techleap

Prins Constantijn van Oranje zal zijn rol als speciaal gezant voor Techleap tot 2026 blijven vervullen, kondigde het kabinet vrijdag aan. Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat prees Constantijns inzet voor de organisatie die zich hard maakt voor tech-startups.

Van onze redactie 30 mei 2023

Techleap prins constantijn

Prins Constantijn blijft tot 2026 speciaal gezant voor Techleap.

Het kabinet wil de komende jaren extra stappen zetten om het Nederlandse start-up- en scale-up ondernemingsklimaat verder te verbeteren. Na goedkeuring van minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat zijn er vijf ambitieuze doelen vastgesteld. Deze doelen omvatten financiering, talent, techbanen, doorgroei naar scale-ups en een focus op kennisintensieve start-ups.

De regering zal honderden miljoenen euro’s investeren in technologie via het Deep Tech Fonds, Dutch Future Fund en Nationaal Groeifonds-projecten. Bovendien is er 38 miljoen euro vrijgemaakt om de regeling Vroege fase financiering voort te zetten.

Lees ook: Techleap.nl wil dat Nederlandse techsector in 2030 een stuk diverser en inclusiever is

'Kennis en ervaring Constantijn grote waarde Nederlandse techsector'

Het kabinet kondigde eerder al aan het tijdelijke overheidsstimuleringsprogramma Techleap.nl met drie jaar te verlengen. Dit initiatief, dat in 2015 werd gestart, helpt startups en scale-ups in Nederland beter toegang te krijgen tot kapitaal, markten, kennis en een netwerk.

Minister Adriaansens benadrukte daarbij de waarde van Prins Constantijn voor de Nederlandse techsector: ,,Constantijn van Oranje is de afgelopen jaren met zijn kennis en ervaring van grote waarde geweest om Nederland op de kaart te zetten. Hij is onverminderd ambitieus om te helpen het Nederlandse startup en scale-up ondernemingsklimaat de volgende stap te laten zetten en leidend te houden in Europa.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws