Aangeboden door Flex IT

Branded Content Technologie

Thuiswerksituatie zorgt voor explosie IT-verhuur

Naast al onze helden in de zorg en andere vitale beroepen, werken er vanwege de coronacrisis heel veel mensen vanuit huis. Niet altijd een pretje, helemaal niet als je werkgever er niet op is voorbereid. ,,De vraag is groter dan wat we kunnen aanbieden. Een van de resellers vroeg vorige week om 22.000 laptops en een ander om 3.000 telefoons. Bij refurbished kunnen we als we alles aanzetten er 2.000 per dag aan”, vertelt directeur van Flex IT, Leon Timmermans.

Van onze redactie 14 april 2020

Flex IT thuiswerk

Veel werknemers beschikken over apparatuur om thuis te werken, maar een groot deel van de werkgevers heeft dit niet voor alle werknemers in huis. Het aantal werkgevers dat een laptop of computer voor zijn werknemers huurt, is een stuk hoger.

Over Flex IT

Flex IT is een van de grootste voorraadhoudende ondernemingen met IT-apparatuur. Ze doen zaken in onder andere het verhuren van computers, laptops en Macbooks. Normaal gesproken verhuurt Flex IT bijvoorbeeld aan de evenementenindustrie. Deze sector staat op dit moment op een laag pitje omdat evenementen zijn afgelast tot 1 juni. Toch verhuurt het bedrijf meer IT-apparatuur dan ooit tevoren. Flex IT levert momenteel voornamelijk aan bedrijven met veel thuiswerkende werknemers. ,,De volumes waarin we computers verhuren zijn een veelvoud hoger dan normaal. De vraag naar apparatuur voor thuiswerken is buitenzinnig”, aldus Timmermans.

Thuiswerktips

Het hebben van de juiste IT-apparatuur zorgt ervoor dat het thuiswerken een stuk gemakkelijker gaat. Maar niet alleen de apparatuur kan de werksfeer van de werknemers bevorderen, hieronder nog drie tips voor thuiswerkers.

  1. Zorg voor zichtbaarheid van progressie en resultaten

Je werkt nu eenmaal lekkerder als je de resultaten van je werk inzichtelijk hebt. Daarom is het goed om als werkgever tijdens vergaderingen de voortgang van het bedrijf en de behaalde resultaten zichtbaar te maken.

  1. Zorg voor duidelijke verwachtingen.

Werknemers willen graag weten wat er van ze wordt verwacht. het is dan ook goed om als werkgever duidelijkheid te scheppen en de te verwachten situatie voor te leggen. Maar je moet ook handvatten bieden om die verwachtingen duidelijk te maken. Zo is naast een laptop met de juiste programma’s erop het belangrijk dat je werknemers goed met elkaar kunnen communiceren en ze richtlijnen hebben waar ze zich aan kunnen vasthouden.

  1. Maak thuiswerken zo gewoon mogelijk

Omdat je werkt in een vertrouwde privé-omgeving, is de overgang tussen privé en werk erg klein en zijn mensen snel afgeleid. Toch is het goed om ook thuis je vaste werkschema aan te houden. Zo blijf je in een ritme en zorg je er voor dat je werk gedaan wordt wanneer dit moet. Hierdoor kun je ook relaxen wanneer het hier tijd voor is. Dus sta op tijd op, douche jezelf, kleed je aan. Begin en eindig op een vaste tijd en houd regelmatig pauze.