Nieuws Innovatie

Thuisbezorgd.nl test met bezorgen per drone

Thuisbezorgd.nl test met het bezorgen van eten per drone, en dat vooralsnog alleen in Amsterdam. De proef wordt gehouden in samenwerking met Dutch Drone Delta. Een van de doelen van de test is om te kijken of bezorging per drone bijdraagt aan de leefbaarheid van een stad. ,,Die steeds drukker wordt met de toename van verkeer van mensen en goederen", aldus de initiatiefnemers op NU.nl.

Eva Schouten (NU.nl) 29 oktober 2021

Thuisbzorgd drone 1

Foto: ANP.

De testroute die de drone aflegt, is hemelsbreed 1 kilometer in afstand. De initiatiefnemers willen peilen hoe voorbijgangers en omwonenden zo'n dronevlucht met een maaltijd eronder beleven. ,,Wat zijn de effecten van de fysieke leefomgeving en wat is de meerwaarde van deze vorm van bezorging", zijn vragen die beantwoord moeten worden. De pilot moet inzichtelijk maken of het maatschappelijk en economisch haalbaar is om maaltijden per drone te bezorgen.

Dutch Drone Delta, waar onder meer luchtvaartbedrijven, de NS en ANWB bij zijn aangesloten, experimenteert niet alleen met maaltijdbezorging per drone. ,,We kijken ook naar drones die medicijnen bezorgen, schepen bevoorraden of havens inspecteren."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws