Nieuws Innovatie

Vasco Games krijgt predicaat topontwikkelaar

Van onze redactie 17 december 2015

Google topontwikkelaar predicaat Vasco games

Er zijn wereldwijd nog geen vijfhonderd bedrijven die het predicaat ‘topontwikkelaar' van Google krijgen. Maar sinds vorige week is Vasco Games uit Emmen er een van en daarmee is Vasco het tweede bedrijf in Nederland die het predicaat krijgt, meldt Dagblad van het Noorden.

Vasco Games ontwikkelt mobiele games, vooral voor Android-telefoons. De games van Vasco staan niet bekend om hun grafische kwaliteiten. Het Emmer bedrijf maakt bijvoorbeeld spelletjes waarin je een auto van punt a naar punt b kunt rijden. Ook puzzelspelletjes die een beetje lijken op het populaire spel Candy Crush. De games zijn laagdrempelig. De nieuwste is Truck Simulator 2016.

GedownloadDe games van Vasco Games zijn inmiddels meer dan 500 miljoen keer gedownload uit de appswinkel Google Play. Jaarlijks kijkt Google welk bedrijf er veel downloads heeft. Dat heeft niet alleen te maken met het aantal downloads, maar ook met hoe consequent dat aantal is en hoe de kwaliteit van de games is. Het grote en consequente aantal downloads van Vasco Games is reden voor Google om het emmer bedrijf als topontwikkelaar te bestempelen.