Podcast Innovatie

‘Wake Up Call’: hoe Lipocoat de medische sector gaat opschudden

Deze week hoor je op de vroege ochtend van elke werkdag een nieuwe aflevering van 'Wake Up Call' vanaf het Mediapark in Hilversum, waarin presentator Guy Hoeks praat met de ondernemer achter een onderscheidend bedrijf dat iedereen wakker schudt, verbaast en informeert over bijzondere innovaties. Dit keer Jasper van Weerd, ceo en oprichter van Lipocoat.

Presentator: Guy Hoeks 6 juni 2019

Wake up call lipocoat 1

In de vierde aflevering van deze podcast spreekt uw host Guy Hoeks met Jasper van Weerd, ceo en oprichter van start-up Lipocoat. De onderneming brengt een ‘bio-inspired technologie’ op de markt die weerstand biedt tegen biologische vervuiling van eiwitten, cellen en bacteriën. Deze vervuiling geeft veel problemen in de gezondheidszorg, omdat het onder andere de veroorzaker is van infecties en ontstekingen.

De vriendelijke oplossing van Lipocoat

Van Weerd vertelt over de risico’s die er zijn wanneer er te snel antibiotica wordt uitgeschreven. Steeds vaker wordt zo’n kuur ingezet met alle gevolgen van dien. De ceo legt uit wat de vriendelijke oplossing is die de start-up ontwikkelt en wat de andere voordelen zijn van de innovaties uit het laboratorium van het vernieuwende bedrijf.

Luister ook naar de eerdere podcasts waarin Guy Hoeks met Siete Hamminga van Robin Radar, Bertino Verstege van Nedap en Joost Derks van NWBM spreekt.

De nieuwe podcast-serie 'Wake Up Call' is ook te beluisteren op New Business Radio, elke vroege ochtend rond 7.15 uur.