Nieuws Marketing

AH voorziet supers van café en restaurant

Albert Heijn wil dit jaar ten minste zes grotere winkels voorzien van een café en een restaurant waar klanten tussen de boodschappen door terecht kunnen voor een kop koffie en een vers bereide maaltijd. Dat meldt het AD.

Van onze redactie 24 februari 2017

De eerste vestigingen van Bakery Café en Deli Kitchen worden vandaag geopend bij de Albert Heijn XL op het Gelderlandplein in Amsterdam-Zuid. Ook in het centrum van Amsterdam en in Eindhoven worden de nieuwe concepten aan supermarkten toegevoegd. Nog geen jaar geleden zei topman Dick Boer van moederbedrijf Ahold nog dat hij weinig brood zag in ‘supermarktrestaurants’, een idee waar concurrenten als Jumbo al langer mee bezig zijn.

Jumbo Foodmarkt Café

Jumbo heeft in 2013 in Breda de deuren geopend van de Jumbo Foodmarkt. Tientallen koks en vakspecialisten bereiden ter plekke tal nationale en internationale gerechten. Klanten kunnen deze gerechten mee naar huis nemen of opeten in het Foodmarkt Café.

Samenwerking

Voor het nieuwe concept werkt AH samen met foodservicebedrijf Bakerstreet, bekend van zijn 'deli2go'-shops in Shell-tankstations. Donderdag opende in Amsterdam-Buitenveldert, de eerste 'Deli Kitchen' en 'Bakery Café'. Onder meer de AH supers in Eindhoven en in Amsterdam-Centrum zullen volgen. Vanaf 2018 worden 'tientallen' andere AH-filialen omgebouwd.