Nieuws Marketing

Aloude dorpsdrogisterij overleeft op vertrouwen en klantkennis

Tegen het geweld van de grote drogisterijformules, houden de zelfstandige dorpsdrogisterijen in Bathmen, Holten en Schalkhaar gewoon stand. Vanaf 1 januari wel in een nieuw jasje. De drie winkels besloten eerder al de DA-keten te verlaten.

Van onze redactie 24 december 2015

Drogist stockpixaba

Op beeldbepalend en mooie plekjes in het hart van de dorpen bedienen de drogisterijen van Wedde (Holten), Höften (Bathmen) en Van der Liende (Schalkhaar) hun klanten. Dat doen zij al decennia lang.

VertrouwenVertrouwen en klantkennis is de kurk waarop de dorpsdrogisterij het volhoudt. Ans Stok- Höften, al 21 jaar het gezicht in de Bathmense drogisterij, benadrukt dat het vertrouwen dat klanten in haar zaak hebben van onschatbare waarde is. "Veel klanten komen met soms bijna intieme vragen bij ons en mijn collega's en dan moeten ze er volledig van uit kunnen gaan dat wij daarover potdicht zijn."

Bij Erik Pinkert, met zijn vrouw Dorothé eigenaar van de Wedda drogisterij in Holten, spelen dezelfde overwegingen. Pinkert: "Onze klanten kennen ons al jaren en komen met hun specifieke vragen bij ons."

"Veel klanten kennen mij nu al 24 jaar", zegt Marianne van de Liende, die al jaren de drogisterij aan de Oerdijk in Schalkhaar drijft. "Ook bij ons is de jarenlange band met onze klanten het allerbelangrijkste ingrediënt voor ons blijvende succes."

DIODe drie drogisterijen gaan in het nieuwe jaar wel verder onder de vlag van DIO, een landelijk keten die al ruim 200 vestigingen heeft. Stok, eigenaresse van Höften: "Ik heb aan enkele verschillende formules meegedaan. Natuurlijk willen wij een heel goed en volledig assortiment bieden. Wij merkten meer dat de DA-organisatie ons een wat andere kant op wilde hebben."

Assortiment uitbreidenIn Holten gaat Wedda het assortiment aanvullen met uitbreidingen op de reform-afdeling en gluten- en lactosevrije producten aanbieden. "We merkten ook dat het DA-jasje ons niet meer zo lekker zat", zegt Pinkert. "Ans Stok had hetzelfde gevoel. We hebben samen verder gekeken." In Schalkhaar voerde Van de Linde de formule Uw Eigen Drogist, maar zij stapt ook over.

Foto: Pixabay