Nieuws Marketing

Arnhem start missie voor aantrekkelijkere binnenstad

Henk van Gelder 11 december 2015

Arnhem 5

In 2020 staat Arnhem in de top 10 van aantrekkelijke binnensteden. Dat is de missie van het nieuwe Platform Binnenstad Arnhem.

In de Arnhemse binnenstad zijn voortaan de krachten gebundeld. Zelfstandige winkeliers, grootwinkelbedrijven, vastgoedeigenaren, horeca, de hoteliers, ondernemersclubs en het cultuurnetwerk hebben beloofd in het nieuwe platform eendrachtig samen te werken.

Comeback Arnhem, door het Amsterdamse onderzoeksbureau Q&A gerangschikt op plaats 44 van aantrekkelijke steden, wil binnen 5 jaar terug in de top 10. De nieuwe integrale aanpak moet leiden tot een langere verblijfsduur (nu gemiddeld 2,5 uur), meer bestedingen (nu gemiddeld 78 euro) en een hogere waardering van bezoekers (nu 7,1).

Soepele regels Wethouder Ron König (D66) juicht de oprichting toe. Het gemeentebestuur zal Platform Binnenstad Arnhem nadrukkelijk betrekken bij het beleid om het Arnhemse stadshart aantrekkelijker te maken. De wethouder wil experimenteren met soepelere regels voor ondernemers. Voorts wil het college nieuwe geldbronnen bij de provincie aanboren.

Retaildeal Arnhem wil verder met minister Henk Kamp de Retaildeal afsluiten. Er is reeds een netwerk van 30 gemeenten die de binnensteden, met hulp van het ministerie van Economische Zaken gaan verbeteren.