Nieuws Marketing

Arnhem voorzichtig met geld uitgeven voor handelsmissies

HARRY VAN DER PLOEG 15 december 2015

Image 3476453

Arnhem is karig met het uitgeven van held voor de verbetering van internationale betrekkingen ten bate van handel en toerisme. Het jaarbudget voor dit doel beperkt zich tot 5000 euro.

Budget Dat blijkt uit de nota 'Arnhem stad op de kaart in internationaal perspectief'. In de top van kleinste uitgevers van het land staan naast Arnhem steden als Venlo (3000 euro), Amersfoort (10.000 euro) en Emmen (38.420 euro). In de top van grootste uitgevers staan Tilburg en Delft met een miljoen. Amsterdam geeft jaarlijks 3,5 miljoen euro uit. Het beperkte budget staat op gespannen voet met de ambities die het gemeentebestuur koestert om banden met de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en de Chinese zusterstad Wuhan fors aan te halen.

Géén geld Uit de nota blijkt dat Arnhem voor betrekkingen met Duitsland helemaal geen geld opzij zet. Voor het aanhalen van de band met Wuhan zat eerst 11.000 euro per jaar in het vat. Dat is na bezuinigingen gedaald tot 5000 euro.

Handelsmissie Ambtenaren geven aan dat voor nieuwe handelsmissies om de stad 'internationaal onderscheidend maken' in de grensstreek geld klaar ligt bij de EU en dat er dus plannen moeten komen om dat geld binnen te slepen. Handelsmissies lonen, zo luidt boven alles de boodschap. Arnhem spreekt over het 'Rijngoud' dat achter de horizon in het verschiet ligt.