Nieuws Marketing

Bakkerij Lindeboom uit Zwolle bakt beste speculaas van Nederland

Ze deden pas voor de tweede keer mee, maar toch hebben de bakkers van banketbakkerij Lindeboom uit Zwolle begin deze maand de prijs voor de beste speculaas van Nederland gewonnen tijdens de BakkersVakWedstrijden in het Friese Drachten. "Geheime ingrediënten? Daar hebben we er een paar van!"

Van onze redactie 30 november 2015

Speculaas Maud Kolks

De Zwolse banketbakkers streden samen met nog 190 andere bakkers uit heel Nederland om verschillende brood- en banketprijzen. In de categorie 'speculaas' waren bakker Bram Veltien en zijn team de beste van alle inzendingen. En dat komt prima uit, zo vlak voor Sinterklaas. "Het is vooral een mooie bekroning op ons werk", zegt Veltien, die al ruim twintig jaar werkzaam is bij de Zwolse banketbakkerij. "De BakkersVakWedstrijd is een behoorlijk prestigieuze wedstrijd, waarin je gejureerd wordt door grote banketbakkers uit het hele land. Vorig jaar deden we ook mee, maar dat was puur om eens meegemaakt te hebben hoe zo'n massale wedstrijd precies verloopt. Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt om de bekende speculaaspop te verbeteren, zonder daarbij de aloude tradities van het recept te vergeten."

TraditieWant dat is waar het om gaat bij het bakken van de lekkerste speculaas: traditie. "Het recept dat wij gebruiken is al meer dan vijftig jaar oud. Traditie is de basis van succes, maar verder zijn goede grondstoffen natuurlijk razend belangrijk. Kwalitatieve roomboter, verse amandelen en eistrijksel met romige koffiemelk. Met die ingrediënten maak je een standaard speculaaskoek nét dat stukje specialer. En lekkerder, natuurlijk."

Foto: Maud Kolks