Nieuws Marketing

Bergs 'pop-up-kefee' De Lekkere Dweil

HENK VAN INGEN 9 december 2015

Carnavalballonnenkroeg1065

Voormalige horecagelenheid De Salon aan de Grote Markt in Bergen op Zoom wordt tijdens de vastenavend omgetoverd tot 'popup-kefee' De Lekkere Dweil. Vanaf het Neuzebal (16 januari) tot aan aswoensdag (10 februari) staat de kroeg tijdens de voorweekenden en de volledige vastenavend bol van de leut.

Frank van der Avert, eigenaar van zalencentrum De Raayberg, steekt achter het initiatief. "Het wordt een kroeg met een hoog Una paloma blanca-gehalte. Gezellige muziek in de sfeer van vastenavend en zeker geen skihutmuziek. Echt een café voor publiek boven de 21 jaar."

De Bergse ondernemer ziet het popup-café als een 'mooi avontuur' en een mogelijkheid om weer leven in het vermaarde café te blazen. "De Salon was een begrip in Ik vind het echt zonde wat er met het pand is gebeurd. Nu krijgt het in ieder geval tijdelijk een mooie invulling. En ik denk dat dit initiatief bijdraagt aan het feest rondom de vastenavend. Zo kunnen we elkaar versterken."

VastenavondhorecaHet is niet voor het eerst dat Van der Avert met plan voor 'vastenavendhoreca' in het centrum van Bergen op Zoom komt. Dit jaar wilde hij een spiegeltent op de Kaai zetten. Dat viel niet in goede aarde bij omwonenden en horeca-ondernemers in de buurt. Reden voor de gemeente toen een streep door dat plan te zetten. Volgens gemeentewoordvoerder Erwin Stander liggen de kaarten nu anders. "We zijn op de hoogte van het plan en staan er positief tegenover. De plek is geschikt voor dit soort initiatieven en Van der Avert richt zich op de doelgroep jongeren. Dat vinden we prima." Stander kon gisteren niet zeggen of er al een vergunning is afgegeven.

Voorzitter Luud van de Ven van Ondernemersvereniging Grote Markt laat weten dat zij 'niet blij' zijn met de plannen van Van der Avert. Veel meer wil hij echter niet kwijt over deze kwestie. "We komen volgende week dinsdag bijeen met de vereniging. Dan beraden we ons hierover. Dat heeft niet alleen met het popup-café te maken, maar meer met een breder gevoel van onvrede over het horceabeleid van de gemeente."