Nieuws Marketing

Berkelland betaalt 150.000 euro mee aan hotelplan 'kastanjefabriek' Eibergen

Het past bij de doelen van het project 'Beleef de Berkel': versterking van recreatie en toerisme. En helpt mee een pand waarvan veel Eibergenaren vinden dat het behouden moet blijven, te behouden. En dus tast Berkelland in de buidel.

Van onze redactie 27 november 2015

Kastanjefabriek Eibergen Lars Smook

Een bijdrage van 150.000 euro! Zelfs initiatiefnemer DirkJan Heinen is blij verrast dat B en W van Berkelland deze week de daad bij het woord hebben gevoegd. Maar écht een verrassing is de subsidie voor het omvormen van het fabriekspand tot hotel toch ook weer niet.Beleef de BerkelIn 2013 heeft Berkelland het behoud van het historische fabriekspand pal naast de Berkel al op een lijstje van mogelijke doelen voor Beleef de Berkel gezet. De gemeente gaf daarbij aan dat een particulier initiatief op basis van behoud, herbestemming en restauratie de voorkeur had.150.000 euroDe gemeente heeft becijferd dat op het totale plan om de oude fabriek om te vormen tot hotel een post van 300.000 euro kan worden gesubsidieerd. Omdat het complex al met eigen geld is aangekocht, kan de gemeente er de helft, 150.000 euro, aan bijdragen.BelangrijkWethouder Marijke van Haaren: "Voor de gemeente is een belangrijke factor dat veel Eibergenaren aangeven het behoud van het oude fabrieksgebouw belangrijk te vinden. Het is geen rijksmonument, maar de gemeenschap hecht eraan."

DakkapellenAKG Architecten bna uit Beltrum heeft in het ontwerp voor de opknapbeurt van 'De Kastanjefabriek' de kenmerkende dakkapellen, die het fabriekspand eerder sierden, laten terugkeren.Opknap- en verbouwwerkBegin 2016 zal worden begonnen met het opknap- en verbouwwerk aan het oude fabriekspand. Eerste punt van aandacht is het aan de buitenkant dichtmaken van het gebouw. Mogelijk kan het hotel eind 2016 openen, maar initiatiefnemer DirkJan Heinen wil niet zo ver gaan te beloven dat met Kerstmis volgend jaar de eerste gasten er terecht kunnen.Foto: Lars Smook