Nieuws Marketing

Bewoners Zuiderzeewijk openen winkel voor wijk

Van onze redactie 15 december 2015

Winkelstraat1065

Bewoners van de Zuiderzeewijk in Lelystad hebben zelf een winkeltje geopend. Met het geld dat verdiend wordt in de winkel kunnen de wijk en de woningen verder worden opgeknapt. Een grote groep vrijwilligers draagt een steentje bij aan dit initiatief. Zo zijn er vaste vrijwilligers die tijdens alle openingstijden aanwezig zijn. Naast de verkoop van tassen, sieraden en tweedehands kleding, zijn er ook plannen om diverse workshops aan te bieden in de winkel, zoals kledingreparatie.

De winkel is een initiatief van project M.I.L.A. (Met Inzet Lukt Alles) en komt voort uit het project 'Stedelijke vernieuwing op uitnodiging', waarbij de gemeente door ideeën uit de samenleving de kwaliteit van leven en wonen in de oudere wijken wil verbeteren. Uit dit project zijn eerder dit jaar een moestuin aan het Amsteldiep en schilderklussen aan het Amsteldiep en in de Texelstroom gerealiseerd.

'Ons Winkeltje' aan de Rode Klif werd vrijdag officieel geopend door wethouder John van den Heuvel. Een fantastisch initiatief, vindt hij: "Bewoners helpen elkaar, ook als het even financieel niet kan, en geven andere bewoners de kans om hun woning op te knappen."