Nieuws Marketing

Blogtop 5: Besteed die tijd en moeite vooral aan de klant

Overtref de verwachtingen! Een terugkerend thema deze week in de columns. Het blijkt keer op keer de gouden greep te zijn voor ondernemers. Lees hier de blogs van onze gastbloggers van DeOndernemer.nl van de afgelopen week.

De Ondernemer 19 augustus 2016

Kassa service balie

1. Wat als je al die tijd en energie in je klanten zou stoppen? - Fred Rutgers

'Het komt toch nooit meer goed!' En: 'ik verlies de ene klant na de andere' en 'ze willen alles wel, maar alleen voor de allerlaagste prijs!’ Deze klachtenwaterval van een winkelier verbaasde onze blogger Fred Rutgers. Hij zou liever zien dat deze negatieve energie wordt omgebogen in positieve kracht. Hoe? Dat vertelt zijn laatste blog, die deze week het best werd gelezen.

2. Pssst, zeg eerlijk, heb jij weleens last van fear of missing out? – Sanne Cramer

In een tijd waarin iedereen alles online met elkaar deelt, kan ook sneller het gevoel ontstaan dat je je buitengesloten voelt wanneer je dat níet doet. Dit verschijnsel, het zogenoemde Fear Of Missing Out, is waar SocialSanne deze keer over schrijft.

3. Hoe een klein gebaar de narigheid verzacht – Richard S. T. de Vries

Aan de hand van een persoonlijk verhaal vertelt blogger Richard S. T. de Vries over zijn ervaringen met service – of het wegblijven daarvan – bij een bedrijf in Denemarken. ‘Door oplossingen te bedenken, stijgt de waardering voor het bedrijf.’

4. Dank je pappa – Ad van Beek

Ad van Beek ontwikkelde in opdracht van de Provincie Gelderland een nieuwe leermethode voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. En dat verliep succesvol. Een retailer sprak: “We zijn die traditionele trainingsbureaus zat. We willen het anders, jij bent anders. Onconventioneel, creatief, innovatief, authentiek en bezield. Dat is wat we nodig hebben.” En aan wie Ad de inspiratie te danken had? Aan zijn vader.

5. Waarom vloggen goed is voor je bedrijf - Richard S. T. de Vries

Richard S. T. de Vries – blogger én vlogger voor DeOndernemer.nl – legt uit wat de meerwaarde is van via video’s met je publiek communiceren. Zijn afsluitende tip? “Het is een effectief middel om gastblogger te worden van een landelijk ondernemersplatform, zoals De Ondernemer.”