Nieuws Marketing

BMT is perfecte stage voor studenten van ROC van Twente

Met 25 sprankelende gastvrouwen krijgt Business Meets Twente ook dit jaar een fleurig en dynamisch karakter. De meisjes, studentes van de versnelde opleiding tot managementassistente aan het ROC van Twente, verenigen in de Expo Twente het nuttige met het aangename.

Van onze redactie 19 november 2015

Foto gastdames

Een groot zakelijk evenement kan niet zonder gastdames die professionaliteit en positivisme uitstralen, maar ook zakelijkheid en uniformiteit. Die mix aan eigenschappen en kwaliteiten is prima besteed aan de leerlingen van het ROC van Twente, dit jaar opnieuw van de partij op Business Meets Twente. “Het betreft dames van de versnelde opleiding tot managementassistente”, zegt Virginie Klunder, docente en begeleidster. “Ze zitten op een voor Nederland unieke opleiding: in één jaar, aangevuld met vier maanden stage, kunnen ze hun MBO+-diploma halen, om daarna bijvoorbeeld weer door te kunnen stromen naar het HBO of een baan.”

De gastdames in hun zwart-witte, op maat gemaakte jurkjes zijn voor Business Meets Twente twee dagen ‘uitgeroosterd’. “Maar ook in het voortraject besteden we al veel aandacht aan BMT”, zegt Klunder, “want ze moeten optimaal geïnstrueerd voor de dag komen. De dames krijgen veel taken mee. Ze helpen bij de ontvangst, de inschrijving en de garderobe, en bieden verder de helpende hand bij alle evenementen in de verschillende ruimtes.”

“Een prima leerschool”, beklemtoont Klunder. “En een geweldige uitdaging voor de dames. Twee dagen lang actief zijn op de grootste zakelijke manifestatie in deze regio, met al die zakenmensen en ondernemers, mooier kan het niet.”Het kan voor de studenten ook daadwerkelijk voordelen opleveren. “De meesten zijn op zoek naar een werkervaringsstage of zelfs een baan. Deze jongedames kunnen zich hier prima presenteren”, weet Klunder. “Op de momenten dat ze even niets te doen hebben, hebben ze de kans om professioneel te netwerken en visite- kaartjes uit te wisselen."