Nieuws Marketing

Broer en zus openen bekende Stadsherberg Kampen

Wat ooit een begrip in Kampen was, wordt nu gerund door twintigers. De bekende Stadsherberg is weer open.

Van onze redactie 10 december 2015

Lotte en Stefan Menting Freddy Schinkel

Een man komt woensdagmorgen De Stadsherberg Kampen binnenwandelen. "Wat leuk! Mijn moeder heeft hier vroeger nog gewerkt als kok", zegt hij enthousiast. Tevreden en onder de indruk van het nieuwe restaurant neemt hij plaats aan een tafeltje.

Geweldig"Zo gaat het wel vaker", zegt manager Lotte Menting (net 21 jaar geworden). Samen met haar broer Stefan (24) runt ze het nieuwe restaurant. "Er zijn al zoveel mensen binnen gekomen die hier vroeger gewerkt hebben. Of hier getrouwd zijn. Mensen vinden het geweldig dat De Stadsherberg weer terug is."

DecembermaandNa een stevige renovatie van zo'n drie maanden is het restaurant net weer een week geopend. Het streven was om de drukke decembermaand nog mee te pakken. "En dat is gelukt." Maar goed ook, want de horecagelegenheid heeft het meteen druk. "Afgelopen weekend zat het vol. En ook voor tweede kerstdag is alles al gereserveerd. Het gaat boven verwachting goed", vertelt moeder Anja Menting.

PittigDe verbouwing was pittig en nam veel tijd in beslag. "Er zat echt niks meer in, zelfs geen wc. De muren waren geel met rood toen we hier kwamen", vertelt Lotte. Ze is zelf zoveel mogelijk bij de verbouwing aanwezig geweest. Samen met haar moeder heeft ze gezorgd voor de styling in het restaurant. Broer Stefan is ondertussen druk in de weer in de keuken als kok. "Vergeet niet dat ze van oorsprong van een bloembollenbedrijf komen", zegt moeder Anja trots over haar kinderen.

BegripOp de deur en de ramen van het restaurant staat nog altijd de naam van 'De Stadsherberg Kampen'. Een bewuste keuze, zo legt Lotte Menting uit. "Je hebt hier echt te maken met een begrip. Ik heb er al wel over gedacht om de naam te veranderen, maar dat hebben we niet gedaan." Ze heeft toestemming gevraagd bij de familie Krans, de vorige eigenaar, om de naam te behouden.

Uitdaging Menting is enthousiast en positief. "Het is een hele mooie uitdaging. Het leek ons leuk om iets voor onszelf te beginnen." De broer en zus zijn meteen verkocht als ze het pand aan de IJsselkade in Kampen zien en starten een restaurant op. "We willen een beetje de formule van de Stadsherberg uitstralen", aldus Anja Menting.

GeschiedenisLotte Menting is goed bekend met de geschiedenis van het pand. Ooit was het een hotel-restaurant. Maar dat lijkt nu niet meer te gebeuren. "We willen eerst dit goed op de rit hebben. Daarnaast is er weinig ruimte voor uitbreiding. We lijken veel op een herberg, maar we zijn het niet."

Locatie"We hebben een prachtige locatie en mooi uitzicht. We hopen weer iets terug te kunnen geven aan Kampen", vervolgt Lotte Menting. "Ik heb wel echt het gevoel dat De Stadsherberg Kampen een begrip is", vult moeder Anja aan.

Foto: Freddy Schinkel