Nieuws Marketing

Cadeautjes tussen 't fruit

Joeri Wisse | Foto: Marcelle Davidse 24 november 2015

Cadeautjesbijhetfruitsinterklaaspzc1065

Wie bij de naam 'Landwinkel de Plantage' in Kaasgat denkt dat op het erf van het fruitteeltbedrijf van de familie Bruijnzeel alleen appels en peren te koop zijn, heeft het mis. Dat schrijft de PZC dinsdag.

Want behalve dat de winkel in het gehucht Kaasgat tussen Kruiningen en Yerseke ook kaas, zuivel, vlees, wijn, vlees, noten en tal van andere lekkernijen verkoopt, kun je ook zomaar met schapenwolcrème, een paar warme pantoffels of een houten kerstboompje de zaak verlaten.

Zussen Janine en Miriam openden De Plantage bijna drie jaar geleden. "Onze ouders hebben hier een fruitteeltbedrijf, maar Janine en ik hebben niet de ambitie om fruitteler te worden. Toch zouden we het jammer vinden als het bedrijf zou verdwijnen. Daarom wilden we de thuisverkoop van appels uitbreiden tot een echte winkel", zegt Miriam in de PZC.

StreekproductenVan meet af aan was het duidelijk dat De Plantage méér moest worden dan een winkeltje met wat streekproducten. Dat begon al bij de uitstraling. Janine: "We wilden het goed en professioneel aanpakken, daarom hebben we er bewust voor gekozen om de winkel een warme sfeer te geven."

Dat vertaalt zich in veel hout (afkomstig van fruitkisten), wanden met het uiterlijk van een bakstenen muur afgewisseld met fris groen en lichtgrijs. De gevel van de schuur kreeg ook een ander aanzicht, met zwarte gepotdekselde planken in plaats van groene golfplaten. En de moderne roldeur werd vervangen door kloeke eikenhouten deuren. "Later is ook de veranda erbij gekomen, waar 's zomers een terras staat. Omdat we in de wintermaanden geen plek hadden om groepen voor bijvoorbeeld workshops te ontvangen, breiden we binnenkort uit met een ruimte die met schuifdeuren is af te sluiten."

Naast het vaste assortiment met mediterrane delicatessen, serviezen en typisch Zeeuwse geschenken, passen de zussen de winkel ook aan aan het seizoen.

Gratis jute zakjeZo staat er momenteel verse speculaascake en -hoe kan het ook anders- appeltjes van marsepein op de toonbank. Voor klanten die op 5 december komen, staat er zelfs een gratis jute zakje met 'lekkers' klaar. De grote drukte komt echter rond de kerstdagen, wanneer de zussen tal van mandjes, kisten en dozen vullen voor kerstpakketten en er ook kerstbomen worden verkocht.

Janine: "De eerste kerstspullen hebben we vorige week ook al in de winkel gezet. Na Sinterklaas gaan we echt los en wordt het echt een kerstwalhalla."