Nieuws Marketing

CAI Harderwijk wint Europese innovatieprijs

Kabelexploitant CAI Harderwijk heeft maandagavond de European Broadband Award 2015 gewonnen. Directeur Edo Kweldam kreeg de innovatieprijs uitgereikt uit handen van de Europees commissaris van digitale economie en samenleving, Günter Oettinger.

Van onze redactie 17 november 2015

Caikabelharderwijk

'Harderwijk is walhalla op gebied van snel internetten', kopte De Stentor op 31 augustus van dit jaar. CAI Harderwijk blijkt een nationale voorloper. Terwijl de keuzemogelijkheden in andere plaatsen beperkt zijn - ruim driekwart van de huishoudens in Nederland kan voor snel internet maar bij één of twee providers terecht - is het aanbod in Harderwijk juist zeer ruim. In de Veluwse havenstad staan liefst zes providers garant staan voor minimaal 50 MB per seconde.

Een unicum in Nederland, en zelfs in Europa, zo blijkt. Dat is de reden dat CAI-directeur maandagavond in Brussel de European Broadband Award 2015 in ontvangst mocht nemen.

De Europese Commissie heeft de innovatieprijs in het leven geroepen om het uitwisselen van kennis te stimuleren. Door voorbeeldprojecten met een award te belonen, hoopt men een bijdrage te leveren aan het behalen de Europese breedbanddoelstellingen voor 2020. In dat jaar wil Europa een 100 procent dekking van internet met een snelheid van 30 Mbps.