Nieuws Marketing

De Compaen gaat de boer op

Van onze redactie 26 november 2015

Kantoor zzp mkb hoogeveen bedrijfsverzamelgebouw

Per 1 december is Roelof Linde de nieuwe eigenaar van het bedrijfsverzamelgebouw De Compaen aan de Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen. Hij wil zich in de toekomst meer richten op de mogelijkheden van presentaties, exposities en bijeenkomsten van externe partijen, meldt Dagblad van het Noorden donderdag.

"De locatie leent zich uitstekend voor activiteiten die verder reiken dan de reguliere kantoortijden", zegt Roelof Linde.

Linde, ondernemer in de grafische industrie en huurder, neemt De Compaen over van de huidige eigenaren Sjacko de Jonge en Berry Beuker. De groei van hun eigen ondernemingen heeft ervoor gezorgd dat zij De Compaen hebben verkocht aan Linde. Zij blijven wel gehuisvest in het ondernemerscentrum.

Linde wil naast het mogelijk maken van bijeenkomsten en exposities ook het aanzicht van en het groen rondom het gebouw verbeteren, waarin vroeger gemeentewerken kantoor hield. De Compaen is drie jaar geleden begonnen als bedrijfsverzamelgebouw. Momenteel zijn er zo'n 25 ondernemers gehuisvest, in uiteenlopende branches. Zo zijn er bedrijfjes en zzp'ers actief op het gebied van relatiegeschenken, reizen, assurantiën en elektronica-ontwikkeling.

Onlangs werd bekend dat op korte termijn de derde locatie van de Ondernemersfabriek Drenthe zich in De Compaen gaat vestigen. De Ondernemersfabriek biedt een jaarprogramma om starters kansrijker te maken.

Roelof Linde ziet de toekomst van De Compaen met vertrouwen tegemoet. ,,Het concept heeft zich de afgelopen jaren meer dan bewezen. Ik ga mij richten op de verdere professionalisering van de dienstverlening. Daarnaast zie ik mogelijkheden om nog meer tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van huidige en toekomstige huurders.''

Op het gebouw zit een bestemming die mogelijkheden biedt als hotel- en congrescentrum. Het pand is niet bestemd voor horeca, laat de gemeente weten. Volgens een woordvoerder zijn feesten en partijen alleen toegestaan, als het om een personeels- of netwerkborrel van een bedrijf in De Compaen gaat.