Nieuws Marketing

‘De oliebollengeur is door de hele straat te ruiken’

Beeld: Emiel Muijderman 29 december 2015

1 Gert Franken Emiel Muijderman

Al 25 jaar bakt hij oliebollen. Gert Franken (45) is leidinggevende bij de banketbakkerij Van Otten aan de Bornsestraat en bakt vier dagen lang de oliebollen met krenten en rozijnen in de buitenlucht naast het pand.

"Met oudjaarsdag is het altijd wel intensief werken." De zoete oliebollengeur is door de hele straat te ruiken en af en toe stopt er een klant voor een gezellig praatje met de bakker. Echt sprake van drukte is er nog niet, maar met kerst was dat wel even anders volgens bedrijfsleidster Mirjam Haakmeester (52). "Het was megadruk met kerst, want we zitten nog niet zo lang op deze locatie en dat was vooral voor ons even aftasten de eerste paar dagen."

Minder ‘oubollig’De patisserie en broodspecialist Van Otten is 25 november verhuisd van de Grotestraat honderd meter verderop naar de Bornsestraat. De nieuwe inrichting is naar eigen zeggen minder 'oubollig' en de parkeergelegenheid is een stuk verbeterd. "Je merkt dat de inrichting meer aanspreekt en sfeer geeft. Wij vinden service dan ook heel erg belangrijk en nemen klanten heel serieus", vertelt Haakmeester.

Om 3 uur 's ochtends De drukte bereikt vooral 's ochtends zijn piek en de zaak is gezellig druk. Met een kopje koffie en een belegd broodje wordt er gekletst in de lounge achterin de zaak. Er moet dan ook hard gewerkt worden om aan alle kwaliteitseisen te voldoen. "Met oudjaarsdag komt er om 3 uur 's ochtends al iemand om de oliebollen alvast te bakken. Om 7 uur neem ik het over en bak dan de hele dag verse bolletjes", vertelt Franken. Echt lang in de kou staan is er dit jaar niet bij en dat vinden de verkopers helemaal niet zo erg. "Voor ons is het handig omdat het dan qua werk meevalt en er meer aanloop is", vertelt medewerkster Milou Steggink (25). "Maar voorgaande jaren hadden we er dan een vuurkorf en glühwein bij en dat maakt het wel wat sfeervoller."

Leukste werkMet de jaarwisseling zet het team van acht een tandje bij. Alle medewerkers werken in deze drukke tijd en een dagje vrij is er niet bij, maar de glimlach op de gezichten verraadt dat ze plezier hebben in hun werk. Zo ook Milou. "Met oud en nieuw heb je het leukste werk, want dan zijn de mensen net een paar dagen vrij geweest en is het wat relaxter. Bovendien is het contact met de klanten gewoon heel erg leuk "