Nieuws Marketing

Deventer Monopoly voor uitgifte al uitverkocht

De Deventer versie van Monopoly gaat dit weekeinde in honderden aantallen over de toonbank. Wie niet besteld heeft vist achter het net.

Van onze redactie 20 november 2015

Monopoly Patrick Hertzog

Wilko ten Dam van Koning Willem heeft er een heel uitnodigingensysteem aan gehangen om de 654 spellen vanuit zijn berghok uit te venten. Iedereen moet vooral niet allemaal tegelijk komen. Dan wordt het chaos in zijn winkel aan de Kleine Overstraat.DuizendEn dan is de winkel van Wilko en Simone Lieffering nog niet eens de plek waar de meeste van de Deventer editie van 's werelds bekendste gezelschapspel uitgeleverd worden. Initiatiefnemer Gerard Mulder deelt er zaterdag zo'n duizend uit bij de Adelaarshorst, aan mensen die van te voren besteld en betaald hebben.PromotieKoning Willem haakte aan bij de Apeldoorner die voor meerdere steden in de regio een plaatselijke versie in de markt zet. "Daar wil je als spellenwinkel natuurlijk aan meedoen. Aanvankelijk kwam Mulder bij ons praten over promotie. Maar van het een kwam het ander, en nu hebben we er best veel verkocht."Eerste spelletjeHet eerste spelletje gaat echt pas vanavond na 18.00 uur de deur uit, hoewel er al verschillende mensen zijn komen vragen of ze eerder een exemplaar konden bemachtigen. "Maar het is ook het feest van de initiatiefnemer, daar willen wij niet te veel tussen zitten", zegt Simone. "Dus echt pas na 18.00 uur. En dan vooral ook omdat we die toeloop helemaal niet kunnen hebben als de winkel gewoon open is."

SpellengekZelf houdt het spellenpaar gewoon één spelletje. Want het is Deventer (waarin de Lange B. de duurste en de Broederenstraat de goedkoopste straat is) en bovendien komt de winkel voor in het spel. Dan kun je er als spellengek niet omheen. Niet omdat Monopoly nu zo'n leuk spel is, lacht Wilko. "Je kunt best een spelletje niet leuk vinden. Maar iedereen is opgegroeid met Monopoly."Een kansEr zijn een paar spellen over. Niet dat dat aan de grote klok gehangen is, lachen Simone en Wilko. Je kunt echter niet om een foutenmarge heen bij zo'n gewild product dat bovendien al betaald is. "Stel je voor dat iets niet matcht in ons mail- en betalingssysteem. Je kunt geen nee verkopen. Dat kun je niet maken." Dus misschien. Heel misschien, is er nog een kansje dat mensen nog een spelletje kunnen bemachtigen. Maar de schaarste overheerst. Ook dat is monopoly.Foto: Patrick Hertzog