Nieuws Marketing

Lucratief plan voor Nevelhorst

Van onze redactie 30 december 2015

Geldfinancien1065

Verenigingen, wijkraden en buurtbewoners maken een toekomstplan voor de Nevelhorst. Het doel is de recreatieplas bij Didam open te houden. Dat meldt De Gelderlander.

Onlangs is er een bijeenkomst geweest met eigenaar Leisurelands en 'iedereen die betrokken is bij het baggergat', verklaart Didammer Harry Peters, die zelf aan tafel zat namens de organisatie van de jaarlijkse nieuwjaarsduik.

"We zijn naar huis gegaan met de opdracht een plan te bedenken dat geld oplevert. De plas kost Leisurelands nu veel geld. Leisurelands wil de plas wel openhouden, maar er moet wel een besparing komen."

Plan: Niet dichtVolgens Peters is er half januari een nieuwe bijeenkomst gepland, waarin ideeën op tafel zullen komen. "We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de plas openblijft. Als we iets bedenken, dan hoeft de Nevelhorst niet dicht."

BaggergatDe Nevelhorst, in de volksmond het baggergat, is een kleine zwemplas die vooral aantrekkelijk is voor inwoners van Didam en omgeving. Er zijn beperkte voorzieningen: er is een kiosk, een toiletgebouw, een fietsenstalling en een parkeerplaats.

Afgelopen zomer werd bekend dat Leisurelands geen toekomst ziet voor de plas. De Nevelhorst levert te weinig op en de eigenaar ziet te weinig mogelijkheden om er verandering in te brengen. Het idee was de plas na 2016 te dempen en geschikt te maken voor sport en agrarisch gebruik.

Dat leidde tot weerstand bij gebruikers. Ook het college van burgemeester en wethouders van Montferland liet direct weten tegen dempen te zijn.

Voor Harry Peters staat dan ook vast dat de nieuwjaarsduik komende vrijdag niet de laatste zal zijn.

Op 1 januari klinkt om één uur 's middags het startschot. Het is de achttiende keer dat het evenement wordt gehouden. Carnavalsvereniging De Geinsköp en triatlonvereniging Triathliem tekenen voor de organisatie. Voor de deelnemers is er gratis koffie en glühwein en zijn er oliebollen.

Reageren? miriam.szalata@gelderlander.nl

De Nevelhorst is een kleine zwemplas die vooral aantrekkelijk is voor inwoners van Didam en omgeving