Nieuws Marketing

Dutch-Shape Borne anticipeert op groei met nieuwe productiehal

Dutch-Shape gaat haar productieruimte volgend jaar uitbreiden met een extra 2.300 m2. Donderdag is de koopakte voor de daarvoor benodigde grond getekend. De nieuw te bouwen productiehal wordt geschakeld aan de huidige productieruimte en betekent bijna een verdubbeling van de beschikbare productieruimte. Met de uitbreiding neemt Dutch-Shape een voorschot op toekomstige positieve ontwikkelingen. Naar verwachting starten de bouwwerkzaamheden al in januari 2016.

Van onze redactie 28 november 2015

Dutch Shape en Gemeente Borne Aangeleverd

Volgens algemeen directeur Guus Engelen heeft Dutch-Shape de wind goed in de zeilen. ,,Wij innoveren en specialiseren voortdurend voor gerenommeerde internationale opdrachtgevers uit de vliegtuigbouwindustrie. En dat betaalt zich uit in nieuwe grotere producten, technieken en heel belangrijk, nieuwe opdrachtgevers. Zo schrijven we elk jaar opnieuw betere exportcijfers. Vorig jaar al zijn we verhuisd van Rijssen naar een grotere locatie in Borne, maar we voorzien nu al dat we in de nabije toekomst opnieuw meer productieruimte nodig hebben.” Oplevering ,,Door daar nu al op te anticiperen met een fikse uitbreiding, voorkomen we dat ruimtegebrek straks een remmende factor gaat worden. En door te groeien blijven we ook in de toekomst een interessante partner voor onze klanten. Nu de koopakte voor de grond is ondertekend, kan al begin januari een start gemaakt worden met de bouwwerkzaamheden. De oplevering van de nieuwe productiehal vindt dan plaats medio 2016.” Dutch-Shape ontwerpt en produceert fixtures en mallen voor de aerospace- en automotive-branche, waarmee grote en complexe composietdelen vervaardigd kunnen worden.

Foto: Midden tussen de mallen voor de vliegtuigindustrie tekenden directeur Guus Engelen (rechts) namens Dutch-Shape en wethouder Michel Kotteman namens gemeente Borne donderdag de koopovereenkomst voor een perceel van 3.000 vierkante meter op bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp.