Nieuws Marketing

Stroopwafel van andermans deeg

Oscar Groenendijk (8) krijgt hulp bij het snijden van zijn stroopwafel. Toeristen, maar ook Gouwenaars, leren deze zomer om zelf hun stroopwafel te bakken. Dat schrijft het AD.

Sandra Zeilstra 14 augustus 2016

Stroopwafel gouda 1065

Elke donderdag geeft 'koekenbakker' Mike van den Berg workshops. ,,We laten ze zien wat wij doen en vertellen de historie van de stroopwafel. Ook hebben we nog oude ijzers staan. Daarna mogen mensen zelf aan de slag. Het deeg en de stroop staat klaar. Nee, het geheime familierecept krijgen ze niet te horen, maar wel hoe we het deeg klaar maken." Na het bakken kan iedereen zijn zelfgebakken koekje van 'andermans deeg' opeten.

Zolang de kaasmarkten lopen, wordt de workshop gegeven en mogelijk wil Van den Berg ook daarna doorgaan. ,,We zitten regelmatig vol." Inschrijven kan via de VVV.