Nieuws Marketing

Flixbus wordt concurrent NS

Van onze redactie 24 november 2015

Flixbus duistland gaat rijden tussen groningen enschede eindhoven

Het Duitse busbedrijf Flixbus wordt de eerste concurrent van NS. Het busbedrijf gaat vanaf 3 december van Groningen naar Eindhoven en Enschede rijden. Beide bussen rijden vier keer per dag en de reis naar Enschede is een kleine 2 uur en naar Eindhoven is de bus 3.15 uur onderweg, meldt Dagblad van het Noorden dinsdag.

Bovendien komen er ook buslijnen vanuit Eindhoven naar Enschede, Hengelo en Apeldoorn en buslijnen van Rotterdam naar Den Bosch en Nijmegen.

De reis van Groningen naar Enschede (vertrek maandag tot en met zaterdag om 8, 11, 16 en 19 uur) is volgens de dienstregeling ongeveer 15 minuten sneller dan met de trein. De bus naar Eindhoven (vertrek maandag tot en met zaterdag om 07.15, 11.15 uur, 15.15 en 19.30 uur) is een kwartier langer onderweg dan de trein. Op zondag zijn er andere tijden.

De bussen vertrekken in Groningen bij het Hoofdstation en P+R Haren. Flixbus verkocht dinsdagmorgen kaartjes voor 1 euro, maar volgens Flixbus is de normale prijs vanaf 6 euro en gemiddeld een kwart van het treintarief.