Nieuws Marketing

Fruit bij Enschedese gitaarwinkel: 'Wat de Lidl kan, kunnen wij ook'

Voor groente of fruit ga je natuurlijk naar de gitaarwinkel! Dat dachten ze in elk geval bij Kaj's Guitarstore aan de Korte Haaksbergerstraat in Enschede. "Als de Lidl slechte gitaren kan verkopen, kunnen wij net zo goed fruit en groenten gaan verkopen". En dus staat er in de gitaarwinkel deze woensdag 150 euro aan groente en fruit van de markt uitgestald.

Van onze redactie 3 december 2015

Gitaar Thinkstock

Eigenaar Kaj Ringenier ergert zich al jaren aan de kwaliteitsarme muziekinstrumenten die grote ketens verkopen. "Wat betreft omzet hebben we er niet zo heel veel last van, maar het is wel een voorbeeld van de branchevervaging waar veel collega's zich aan storen. En zonde. Iemand die graag gitaar wil spelen koopt een goedkoop gitaartje van nog geen vijftig euro bij zo'n winkel en na een week ligt het in de hoek van de kamer."

Vakkundig adviesIn een muziekwinkel kunnen ze je vertellen wat voor een gitaar je moet aanschaffen en ook gitaarles stimuleren, waar de Lidl alleen maar verkoopt: "Dan kost het maar een paar euro meer, maar het is kwalitatief zo veel beter dan wat Blokker en Lidl aanbieden. En ze komen hier ook voor reparaties aan die goedkope instrumenten, hoor. Een gitaar van 50 euro kan ik voor 25 euro repareren."

Flink tempoDus toogde de Enschedese ondernemer naar de markt en kocht bakken met fruit, die gretig aftrek vinden. Bij besteding van een paar euro in Kaj's Guitarstore krijgt de klant een appel of sinaasappel mee. "Ze gaan er in een flink tempo door, maar ik heb nog genoeg voor de dag. Ik krijg van veel andere winkeliers al berichten, die vinden het te gek. Van de Lidl heb ik nog niks gehoord."

Trending topicOp Facebook gaat de actie van Ringenier hard. Meer dan duizend mensen hebben de actie geliket. Honderden hebben het gedeeld. "We hebben op Facebook ondertussen een bereik van 100.000 mensen. Volgens mij zijn we trending topic."Foto: Thinkstock