Nieuws Marketing

Golfclub wil tophotel in Nistelrode

Edith Verwegen 22 december 2015

Golfclubtophotel1065

Golfclub The Duke in Nistelrode wil een 'vijfsterrenplushotel' en een grote conferentieruimte bouwen op het complex aan de Berghemseweg. Het hotel, dat twintig suites moet gaan tellen, komt bovenop de conferentiezaal. Het college van B en W in Bernheze is positief over de plannen en wil meewerken aan wijziging van het bestemmingsplan.

Het hotel, met onder meer een whiskybar en een exclusief restaurant, moet naast het clubhuis komen. De conferentieruimte komt onder het hotel, aldus commercieel manager André van Heumen. "Het wordt in dezelfde, Engelse stijl gebouwd als het clubhuis: dezelfde stenen, hetzelfde hout." Als het doorgaat, wordt het hotel in Nistelrode het eerste vijfsterrenhotel van het zuiden.

Volgens Van Heumen had de golfbaan een jaar geleden al plannen om een hotel en conferentiezaal te bouwen. "Dat komt voort uit vraag van onze members. We hebben nu vergaderruimtes waar maximaal tachtig personen terechtkunnen, maar er is vraag naar een grotere ruimte en naar verblijfsmogelijkheden."

De golfclub is al druk bezig om de plannen verder uit te werken. "We moeten snel, zeker in 2016, weten of het haalbaar is", zegt general manager Marcel Arts in het Brabants Dagblad. "Als het door procedures te lang gaat duren, wordt het te duur en dan gaat het niet door. Een hotel is niet nodig om de golfclub draaiende te houden, maar het past wel in het plaatje. Het geeft meer statuur aan de golfbaan."

Op de koffieVolgens wethouder Rien Wijdeven van Bernheze moet het bestemmingsplan gewijzigd worden om een hotel mogelijk te maken. "Maar dat gaat vooral om het aanpassen van het bouwblok. Dat moet verplaatst worden." De plek waar het hotel moet komen, is nu een kale zandvlakte met bomen er omheen. De grond is eigendom van de gemeente die het verpacht aan de golfclub. Volgens Wijdeven zijn de plannen van The Duke 'goed' voor Bernheze. "Wij willen ons profileren op het gebied van recreatie, dit plan past daar prima bij. En daarnaast zorgt het voor extra werkgelegenheid."

De golfclub heeft omwonenden per brief al op de hoogte gebracht van de plannen. "En als het echt concreet wordt, nodigen we omwonenden uit op de koffie." Ook de gemeenteraad moet goedkeuring geven aan de plannen.