Nieuws Marketing

Groenloër geeft deel Interwandfabriek nieuwe invulling

Na anderhalf jaar leegstand heeft een deel van de Interwandfabriek een nieuwe invulling. Chiel Meekes (27) bouwt er zijn handelsonderneming verder uit.

Van onze redactie 2 december 2015

Chiel Meekes Lars Smook 1

Schilderijtjes van Donald Duck, deurknoppen in allerlei soorten en maten, vazen, theepotten en boeddhabeeldjes: het is een bonte verzameling spullen die Chiel Meekes in metershoge stellingen op elkaar gestapeld heeft. Zelf loopt de Groenloër er zonder al te veel omkijken langs. In de ruim zes jaar dat hij nu zijn eigen handelsonderneming heeft, is hij nog wel gekkere voorwerpen tegengekomen. „Een groot deel van de spullen hier hoef ik zelf ook niet in mijn woonkamer te hebben, hoor”, geeft hij eerlijk toe. „Maar het is wel handel.”

WerkwijzeDe manier van werken is vrij simpel: Chiel Meekes Handelsonderneming, ook bekend als Partijgroothandel.nl, koopt restpartijen op en verkoopt deze vervolgens op een andere plek. Vaak betekent dit dat die producten geëxporteerd worden naar het buitenland: Polen, Hongarije, Tsjechië maar ook Afrikaanse en Aziatische landen. Met die spullen is niets mis, geeft Meekes aan. Het is allemaal legale handel. „Producenten moeten ze alleen niet terugvinden in hun eigen markt, tegen een lagere prijs. Je moet dus wel weten waar je het op de markt kan brengen.”

Die restpartijen koopt hij groot in en verkoopt hij per doos of pallet door, onlangs haalde hij nog 35 vrachtwagens uit Denemarken. En van lang niet alle producten daarin gaat het hart sneller kloppen, weet ook Meekes. „Je weet dat ongeveer 10 procent afval is. Van die andere 90 procent kijk je: wat is handel en wat niet.” Daar wordt vervolgens een prijs aan gekoppeld. „Maar uiteindelijk kan je alles wel verkopen.”

InrichtingInmiddels zijn ze bezig met het inrichten van de vier grote loodsen, in totaal 8400 vierkante meter. De eerste stellingen zijn opgebouwd, de eerste vracht is al uitgestald. Twee loodsen worden direct gebruikt als opslag, de andere blijven vooralsnog even wat ze zijn. Aan de voorkant van het gebouw, tegenover Hartemink (zie foto), komt er nog 800 vierkante meter kantoorruimte en een showroom bij.

StartMeekes verwacht dat dit deel rond april 2016 in gebruik kan worden genomen. Vanaf januari is het bedrijf vanuit Eibergen operationeel, tot grote tevredenheid van Meekes. Hij is trots op het bedrijf. „Het begon als een uit de hand gelopen hobby en eigenlijk is het dat nog steeds. Zo voelt het ook, als hobby. Als dat het niet meer zou zijn, moet je ook wat anders gaan doen, vind ik.”

In vier bedrijfshallen van het vroegere Interwand kan de Groenloër handel opslaan, totdat voorraad wordt doorverkocht

FOTO: Chiel Meekes (Lars Smook)